Neovisni novinarski portal
17.1.2021.
priroda i društvo
Lav s lampicama (foto ZG ZOO)

Zamjenski ZG-advent s dvoprstim ljenjivcima i leopardicom:
Djeci i zdravstvenom osoblju besplatan ulaz u zvjerinjak

Lav s lampicama (foto ZG ZOO)

Klasičnih adventskih svečanosti i kućica s kobasicama i kuhanim vinom ove godine nema u središtu Zagreba, a tako ni zarade za Bandićeve vlasti i pripadajuće poduzetnike. No zato u zagrebačkom zoološkom vrtu postoji, recimo to tako, zamjenski ZG-advent, nazvan Polarni advent u Divljem srcu grada. 

-Polarni advent u Divljem srcu grada donio je božićno ozračje u Zoološki vrt grada Zagreba. Vrt je prigodno uređen, a tisuće lampica koje krase građevine, šetnice, figure životinja i blagdanske motive, posebno dolaze do izražaja petkom, subotom i nedjeljom kada je Vrt otvoren i nakon što padne mrak. Tih dana posjetitelji se mogu uključiti u obilaske Vrta pod vodstvom edukatora odjevenih u vilenjake – vele u ZOO Zagreb.

Edukatori vilenjaci (foto ZG Zoo

Pritom će za djecu i zdravstveno osoblje ulaz biti besplatan.

U Divljem srcu grada građani se tijekom adventa mogu osjećati ugodno i sigurno. Edukativni program organiziran je na otvorenom uz poštivanje svih mjera i preporuka epidemiologa. Pandemija novog koronavirusa promijenila je našu svakodnevicu, ali još više nekim drugima. Najmlađi imaju drugačije djetinjstvo od onog djece proteklih godina, a život zdravstvenih radnika teško da možemo i zamisliti. Zato smo jedne i druge ovog adventa odlučili počastiti – omogućiti im slobodan ulaz u Vrt, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Advent u ZOO-u (foto ZG ZOO)

Pojasnio je da će slobodan ulaz imati svi mlađi od 18 godina te djelatnici svih zdravstvenih ustanova. Ako će biti potrebno, dob, odnosno radno mjesto u zdravstvenoj ustanovi građani će na blagajnama Vrta potvrđivati identifikacijskim dokumentom, kako kažu.

Neki ljubitelji životinja se već pitaju smetaju li možda stanarima ZOO-a, tj. životinjama svjetlosni i ostali ukrasi, jer toga u šumama i džunglama i savanama baš i nema.

Zahvala medicinarima (foto ZG ZOO)

-Pri organizaciji svih manifestacija, pa tako i Polarnog adventa, u Zoološkom vrtu veliku pozornost pridaju tome da uređenje ni sadržaji ne smetaju životinjama – kažu u ZOO-u.

Od ponedjeljka do četvrtka Vrt je otvoren od 9 do 16 sati, a petkom, subotom i nedjeljom radi produljeno – do 20 sati. Ulazak u Vrt moguć je tijekom radnog vremena blagajni, a blagajne se zatvaraju sat vremena prije zatvaranja ostatka Vrta, dakle u 15, odnosno u 19 sati.

Lav s lampicama (foto ZG ZOO)

Bit će i kobasica s početka teksta: restoran Kod morskog lava priprema hranu za van, pa se posjetitelji mogu okrijepiti kobasicama u pecivu, burgerima, salatama, fritulama i drugim jelima koja se mogu konzumirati na otvorenom.

Polarni advent u Divljem srcu grada traje do 6. siječnja 2021. godine.

Posebno se ističe mogućnost adventskog druženja s popularnim zvijerima: kineskom leopardicom i dvoprstim ljenivcima.

Polarni-advent- foto: Zg-Zoo

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI