Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
LJUDI / MEDIJI / POLITIKA
Vino & UDBA u “otvorenom pismu Radi Borić”: Ako Boga znate, ne lajkajte više naše objave, vidjet će to predsjednik pa će i nas uzeti na zub!

Vino & UDBA u “otvorenom pismu Radi Borić”:
Ako Boga znate, ne lajkajte više naše objave, vidjet će to predsjednik pa će i nas uzeti na zub!

Predsjednik Republike, Zoran Milanović, inspirirao je seriju duhovitih statusa na Facebooku svojim vehementnim napadima na sve i sva koji su makar samo izgovorili njegovo veleumno i velevažno ime, nedajbože kritizirali njegov lik i djelo. Jedna od takvih objava je i ona pod egidom Vino & UDBA adresirana na saborsku zastupnicu lijevo-zelene koalicije “Možemo!” kao “otvoreno pismo Radi Borić”.  Tek da se malo zabavite variranjem teme “govor toka svijesti predsjednika Milanovića”, prenosimo objavu u cijelosti:

Draga gospođo Borić, ako Boga znate, ne lajkajte više naše objave, barem ne s Vašeg pravog profila. Suzdržite se ili otvorite neki drugi, pa s njega lajkajte. Zašto nas hoćete posvađati s predsjednikom? Nije li Vam dosta što ste ga iznervirali, nego još dolijevate ulje na vatru? Mi smo se htjeli malo literarno izražavati pred proširenim auditorijem, a vi bam! Odmah lajk! Vama je to možda beznačajan čin, ali nama su to problemi, kao da ste prošli autom kroz crveno. Kako sad popraviti štetu? Vidjet će to predsjednik, pa će i nas uzeti na zub. Jutros nas je već zvao član redakcije, Ljubitelj Totalitarizma, da javno objavimo da je on na Zokinoj strani, a nipošto na Vašoj. Međimurski špijun je, ipak htio ostati neutralan, jer je čuo da je Milanović javno odobrio domobranstvo. Ali što ako je kasno? Što ako već neki agent SOA-e kopa po našem history folderu? Gospođo, pa mi imamo golišavih fotografija, a Ljubitelj Totalitarizma ima i dosje, navodno debeo kao sabrana djela Ive Andrića. Šta će nama problemi? Nemamo mi novaca sad za bijeg po Europi, ja sam pred kupovinom novog auta, a Međimurac postavlja novu keramiku u kupaonici. Sinoć smo zvali u Ustašku sigurnu kuću, ne bi li nas tamo primili, ali kažu da imamo previše dobroćudan izraz lica i da ne bi mogli raditi ni u čajnoj kuhinji.
A i Vi, gospođo Leaković, šerate tekst kao da nema sutra. Niste li ga mogli čitati u svoja četiri zida, nego moraju sad svi vidjeti što smo pisali? Želite li da i nas zovu na razgovor u Torte i to? Pa čizkejk je tamo skroz prosječan, a i tko zna čime bi nam prijetili.
A i Vi, gospođo Puhovski, šogor Vam se dograbio s predsjednikom, pa i nas gurate u živi zid. Nemojte, molim Vas, pa ne možemo mi odgovarati za napisano. Samo smo se šalili.
Ubuduće objave mogu lajkati:
1.Ratko Knežević (jer je utjecajan čovjek i želimo da nas časti)
2. Vinko Radovani (jer bi nas mogao častiti)
3. Duško Valentić (naš naklon cijenjenom gospodinu)
4. Cijenjeni patolog Zlatko Marušić (jer nas treba obducirati ako nas otruju polonijem ili nečim sličnim)
5. Svi vinari koji nam šalju vina
Ostalu gospodu molimo da se suzdrže, dok se ova napeta situacija ne smiri- poručuje se u statusu Vino & UDBA.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI