Neovisni novinarski portal
18.1.2021.
hrvatski sabor / POLITIKA
SDP-ov zastupnik Franko Vidović covid-pozitivan

SDP-ov zastupnik Franko Vidović covid-pozitivan

Čak i da Hrvatski sabor nije u dvotjednoj stanci, bio bi nefunkcionalan jer je desetkovan zbog covida-19. Potvrđeno je, naime, da je SDP-ov zastupnik, član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Franko Vidović, piše Index, pozitivan na koronavirus, pa svi koji su u srijedu s njim bili na sjednici tog saborskog odbora danas neće biti u Saboru. Zbog mjera predostrožnosti.

Svi koji su bili s Vidovićem morat će sačekati preporuke epidemiologa, i eventualno otići u samoizolaciju.

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost je na dnevnom redu imao aferu Janaf i curenje informacija kojem smo svjedočili ne samo u toj aferi ( baš kao što je Draganu Kovačeviću dojavljeno da je pod mjerama, tako je bila upozorena i Josipa Rimac ). A na sjednici Odbora, uz ostale, su bili i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, ravnatelj SOA-e Daniel Markić, pa je vjerojatno da će, makar privremeno, i oni biti stavljeni “izvan stroja”.

Kako bilo, covid-19 uzima svoj danak i u Saboru, pa je, pored ostalih, i potpredsjednik državnog parlamenta Željko Reiner, zbog mjere opreza, ostao kod kuće jer je neposredno po izlasku iz samoizolacije, u koju je dospio početkom listopada kao kontakt covid-pozitivne osobe, u ambulanti radio sa sestrom koja je od četvrtka potvrđeno pozitivna. Reiner će do ponedjeljka ostati kod kuće, a potom se testirati, i ovisno o nalazu nastaviti s radom.

Inače, odgođena je i za danas sazvana sjednica Kluba zastupnika HDZ-a zbog procjene da se ne može za 70-ak zastupnika kluba osigurati propisana fizička distanca. Hrvatska pomalo, spontano klizi u lockdown…

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI