Neovisni novinarski portal
15.1.2021.
kriminal / POLITIKA
Policija pritvorila susjeda napadača s Markovog trga koji je, čini se, maštao da se sam obračuna s premijerom…

Policija pritvorila susjeda napadača s Markovog trga koji je, čini se, maštao da se sam obračuna s premijerom…

Kriminalističkom istragom i pretresom kuće i vozila, policija je otkrila da u Kletištima kod Kutine nije samo Danijel Bezuk bio naoružan do zuba i spreman za krvavi obračun s hrvatskim državnim dužnosnicima. Kod 63-godišnjeg Bezukovog susjeda, koji je priveden, policija je pronašla i oduzela, piše Novi list, više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari. A Jutarnji list donosi kako su meta napadača koji je teško ranio hrvatskog policajca i potom počinio suicid, bili i premijer i šef države…

Nakon pucnjave na Markovom trgu, 63-godišnjak iz Kletišta je, navodno, izjavljivao da je Bezuk, koji je nakon ispaljenih hitaca na Vladu i Sabor počinio samoubojstvo, kanio ubiti premijera, a kako se čini o tome je maštao i Bezukov pritvoreni susjed koji se našao pod policijskom istragom zbog prijetnji predsjedniku Vlade i nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i eksploziva.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da postoji osnovana sumnja da je 63-godišnjak nakon pokušaja teškog ubojstva na Trgu sv. Marka, za koje tvrde da ima elemente terorizma, najmanje dvaput izjavljivao različitim osobama kako Bezuk nije namjeravao ubiti policajce, nego bi, da ga je to jutro vidio, pucao na predsjednika Vlade.
Govorio je, također, priopćila je policija, da je 22-godišnji napadač trebao akciju prepustiti njemu i Bezukovom ocu, napominjući kako osobno mašta o tome. Inkriminirani 63-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku i prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Inače, u utorak, dan nakon Bezukovog pokušaja ubojstva na Trgu sv. Marka, bio je uhapšen i otac napadača, ali je nakon ispitivanja u ODO Sisak zbog nezakonitog posjedovanja oružja, pušten na slobodu. Kod njega su, pak, nađene puške s optičkim ciljnicima i prigušivačima te 1169 komada raznog streljiva, a zasad nije poznato je li oružje kojim je 22-godišnji napadač pucao na zgradu Vlade i na kraju samom sebi oduzeo život, također iz očevog arsenala.

Prema informacijama koje donosi Jutarnji list, prije napada u kojem je teško ranio jednog policajca na Markovu trgu,  mladić iz Kutine je na svom računalu već neko vrijeme pregledavao informacije vezane uz premijera Andreja Plenkovića, ali i predsjednika Republike Zorana Milanovića. Policija je, navodi Novi list pozivajući se na izvore bliske istrazi, na Bezukovom računalu pronašla tekstove i fotografije vladinih i ureda predsjednika, kao i rute do njihovih sjedišta, odnosno itinerar njihovih redovitih aktivnosti. Čini se da je napad mladić duže vrijeme pripremao i da su njegove mete bile sasvim određene. No, čak i životnu ugrozu premijer dijeli sa šefom države…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI