Neovisni novinarski portal
26.2.2021.
bože oprosti / POLITIKA
“Malo san puka”: Milanović opleo po Puhovskom, nazvao ga drukerom i ništarijom !

“Malo san puka”:
Milanović opleo po Puhovskom, nazvao ga drukerom i ništarijom !

Zdravstveno stanje našeg predsjednika ubrzano se pogoršava. Jer mora biti da je u pitanju zdravlje ako vam baš nitko ne valja, ako se baš na svakog tko vam ime i spomene, nabacite kamenom, ako sustavnom 24 sata na dan rigate vatru, vrijeđate, pljujete, difamirate na najgori mogući način sve i sva, manirom najprimitivnijeg desničarskog polusvijeta. A bogme, naš se predsjednik upravo srčano posvetio tom poslu. Jedan dan su mu na meti bile Dalija Orešković i Marijana Puljak, drugi dan Rada Borić i Tomislav Tomašević, a danas je opleo, ne štedeći pogrda, po Žarku Puhovskom. Jer, Puhovski se dan prije drznuo, zamislite, usporediti ga s Vladimirom Bakarićem…

Žarko Puhovski (foto printscreen N1)

Danas je odmah stigao ostrašćeni, vehementni nasrtaj na osobu Žarka Puhovskog kojemu je na račun isporučio sljedeću porciju svoga mahnitog gnjeva:

-Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, ‘analitičar RTL-a’. Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni- piše na svom Facebook profilu predsjednik Milanović i jednakim stilom prednesvijesti, “malo san puka”, nastavlja:

– O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I.Z.Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda.
Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi ‘druker’, ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić-Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još- srećom da je na tome stao, tek apelirajući još na urednike RTL-a da nešto učine, jer pretpostavlja da im činjenice koje je iznio nisu bile poznate, “bez obzira na to što ih svatko tko se imalo zanima za politiku i povijest zna”. Učinite nešto, molim vas- zavapio je na kraju svoje nevjerojatne objave Milanović.

Žarko Puhovski je na najnoviju Milanovićevu eskapadu, gostujući na N1 televiziji, uz ostalo rekao:

-Mislim da nema atmosfere za odgovor. To je očito pisano u takvom stanju panike da nikakva razumna rasprava nije moguća. Ja ne mogu odgovarati za paniku. Ako nije panika, onda još gore, neka vrst paranoidnog poremećaja. Raspravljati s njim o polučinjenicama i poluizmišljotinama ne mogu, nema smisla- kazao je Puhovski za N1.

-Ja ne mogu biti političar, jer se nikad u životu ni za što nisam kandidirao. A o tome da u Krivičnom zakonu SFRJ nije postojao svjedok optužbe… to naprosto nema smisla. Čovjek je na veselje feministica postao vrsta pčelice Maje, ide s cvijeta na cvijet. On svoje priča, ne mogu to komentirati nikako drugačije nego da on smatra da mene treba eliminirati. Hoće li mu uspjeti, vidjet ćemo- dodao je Puhovski, objašnjavajući kako je predsjednik očito izgubio živce jer ga je usporedio s Vladimirom Barakićem.

-Usporedio sam ga jučer s Vladimirom Bakarićem, jer sam rekao da je samo jedan čovjek u Hrvatskoj mogao biti najpametniji i najmoćniji, i da to sad nije moguće. Sve su to nevažni povodi. Važno je da se pokaže u javnosti koji je razlog ove panike u kojoj se predsjednik nalazi i u kojoj svaki dan nekoga na ovaj ili onaj način napada. On to smatra svojim pravom koje je određeno time što on kao predsjednik države ima raznorazne kanale komuniciranja- veli Puhovski. Smatra da se Milanović ponaša kao netko sasvim uspaničen jer je djelomično zahvaćen mjerama i izvidima u aferi Janaf, a što su te mjere mogle otkriti o njemu, ne zna. No, oni koji djeluju u panici su opasni jer su iracionalni. Sva sreća da predsjednik nema puno ovlasti, ali on tu svoju paniku prenosi na lošu javnu atmosferu i to nije dobro, zaključio je Puhovski. Nažalost, čak i kad je u pravu, predsjednik Milanović to čini na takav način da gubi pravo da bude u pravu takvim načinom komunikacije. Povodi su nevažni, ističe umirovljeni profesor, važno je da se vidi koji su razlozi panike koja je zadnjih dana obuzela predsjednika Republike.

Nema što, TBF-ovski rečeno, “malo je maka ( puka )”…

Tags: ,

VEZANE VIJESTI