Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
POLITIKA
Ilustracija: Bivši splitski gradonačelnik Ž. Kerum s pršutom na čelu (foto Facebook)

Željko Kerum novinarku nazvao ‘štracom’ i ‘glupom budaletinom’ ‘na tabletama’ itd.:
HND je zgrožen divljačkim uvredama upućenim reporterki Emi Branici

Ilustracija: Bivši splitski gradonačelnik Ž. Kerum s pršutom na čelu (foto Facebook)

Željko Kerum, prijeratni vlasnik male trgovine na splitskim Brdima, a koji je u ratu i nakon njega postao vlasnik trgovačkih lanaca, shopping centara, brojnih nekretnina, hotela… te postao gradonačelnik Splita i saborski zastupnik itd., a potom financijski krahirao, ne prestaje zgražati preostalu uljuđenu javnost u Hrvatskoj svojim učestalim prostačkim ispadima.  Ovaj put je zgrozio i Hrvatsko novinarsko društvo  koje je objavilo kako je ‘zgroženo divljačkim uvredama koje je bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum jučer uputio reporterki emisije “Provjereno” Nove TV Emi Branici te kolegici daje punu podršku.’ HND također poziva nadležne institucije da reagiraju na Kerumov verbalni napad, a na reagiranje poziva i pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova jer je kolegicu vrijeđao i kao novinarku i kao ženu.

-Kolegica Branica je, radeći na priči o stečaju hotela Marjan u Splitu, nazvala Keruma tražeći od njega izjavu, ali je umjesto nje uslijedila lavina prostačkih uvreda. Podsjećamo kako ovo nije prvi put da Željko Kerum nekažnjeno vrijeđa naše kolegice i kolege te upozoravamo da je riječ o još jednom u nizu verbalnih napada političara i javnih osoba na kolege, pri čemu su najčešća meta upravo novinarke. Željka Keruma pak podsjećamo kako je posao novinarki i novinara postavljati pitanja i izvještavati o temama od javnog interesa, a njegovo je na njih odgovoriti te kako nas ovakvi i slični napadi neće zaustaviti u našem poslu. HND podsjeća kako je prošle godine nakon seksističkih napada zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića na kolegice novinarke zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske pokrenuo akciju pod nazivom “Samo odgovorite na pitanje” – ističe se u objavi koju je za Izvršni odbor HND-a popisao Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a.  

-Jeste li vi danas popili tablete? Vi niste čisti u glavi. Vi ste obična štraca… Budaletino glupa… jedi govna… – ove i niz drugih  gnjusoba je Željjko K. izgovorio Emi Branici na njezin novinarski upit o hotelu Marjan, splitskom ruglu i simbolu kvarne vladavine nesposobnih, gramzivih, bahatih i primitivnih političara koji šutljivom hrvatskom življu kroje lošu sudbinu već desetljećima.

Nova TV emisiju Provjereno s prilogom koji se tiče hotela Marjan najavljuje za večeras u 22 sata i 15 minuta.

Ilustracija: Bivši splitski gradonačelnik Ž. Kerum s pršutom na čelu (foto Facebook)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI