Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
POLITIKA / PRAVDOSUĐE
Z. Milanović: Ustavni sud se ‘prepao’ – njegovom odlukom rasprava o zakonitosti mjera i radu Stožera neće prestati

Z. Milanović:
Ustavni sud se ‘prepao’ – njegovom odlukom rasprava o zakonitosti mjera i radu Stožera neće prestati

Kako izvještava Hina, predsjednik RH Zoran Milanović izjavio je u utorak da se Ustavni sud ‘prepao’ odlučujući o ustavnosti epidemioloških mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, te procijenio da odlukom Ustavnog suda o zakonitosti mjera, rasprava o radu Stožera neće prestati.

“Tu se određena ljudska prava suspendiraju i to na duže vrijeme. Donesen je jedan vrlo nejasan i labav pravni okvir i Ustavni sud se prepao, ali to je ljudski”, rekao je Milanović novinarima, komentirajući odluku Ustavnog suda da su epidemiološke mjere Nacionalnog stožera CZ donesene u skladu s Ustavom. To je sad takva odluka, bit će problema zbog nje, to nije mudra odluka po meni i u tom smislu ja je primam na znanje. Ne mogu protiv nje, ali neću šutjeti i branit ću Ustav i ustavne slobode onako kako ih vidim i doživljavam”, izjavio je Milanović na Plesu odgovarajući na novinarska pitanja o odluci Ustavnog suda o Stožeru.

Ustavni je sud političko tijelo, koje je u slučaju Stožera donijelo političku odluku, kazao je predsjednik Republike, dodavši da je to pravilo demokratske igre.

Zoran Milanović na Plesu (Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI