Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
priroda i društvo
Šetnja s popustom: Europski tjedan (jeftinijeg) kretanja po NP Krka

Šetnja s popustom:
Europski tjedan (jeftinijeg) kretanja po NP Krka

Kako javlja Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, pridružuju se obilježavanju Europskog tjedna kretanja, manifestacije koja se po Europi održava od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života kroz aktivan boravak u prirodi. Izgleda da zahvaljujući tom EU-blagdanu kretanja NP krka nudi mogućnosti šetnje s popustom, odnosno na sniženju

-Od 16. do 22. rujna korisnici poučno-pješačkih staza Skradinski most – Skradinski buk (4 km) i Stinice – Roški slap – Oziđana pećina (8,5 km) na recepcijama Skradinski most i Visovačka kuća „Kuželj“ ostvarit će pravo na promotivnu cijenu ulaznice: od 65,00 kn za odrasle i 35,00 kn za djecu od sedam do osamnaest godina za cijeli Park ili 35,00 kn za odrasle a 25,00 kn za djecu od sedam do osamnaest godina samo za lokaciju Roški slap (u Visovačkoj kući „Kuželj“) – vele u NP Krka.

Možda ne bi bilo loše kada bi se makar djeca i mladi, barem oni koji pripadaju ne-turističkom življu, oslobodili plaćanja za šetnje po prirodi za vrijeme Europskog tjedna kretanja.

Inače, manifestaciju Europski tjedan kretanja organizira Europska unija, Environment DG, s, kako kažu,  ciljem da se produbi svijest javnosti i potaknu aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim tim poboljša kvaliteta života stanovnika europskih gradova. Ovogodišnji Europski tjedan kretanja pod sloganom Mobilnost s nultim emisijama za sve (Zero-emission mobility for all) naglasak stavlja na važnost dostupnosti prijevoza bez emisija te potiče ljude i lokalne vlasti širom Europe da poduzmu korake za postizanje dugoročnog cilja ugljično neutralnog kontinenta.

*fotografije: NP Krka

Tags: ,

VEZANE VIJESTI