Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
oj hrvatska mati...
11.07.2016., Sibenik - Zupanijski odbor HDZ-a zajedno sa predsjednicima gradskih i opcinskih odbora u tajnistvu stranke odrzao je radni sastanak sa Andrejom Plenkovicem, kandidatom za predsjednika HDZ-a. Josipa Rimac, Andrej Plenkovic. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Josipa Rimac (HDZ) u istražnom zatvoru piše – knjigu

11.07.2016., Sibenik - Zupanijski odbor HDZ-a zajedno sa predsjednicima gradskih i opcinskih odbora u tajnistvu stranke odrzao je radni sastanak sa Andrejom Plenkovicem, kandidatom za predsjednika HDZ-a. Josipa Rimac, Andrej Plenkovic. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Josipa Rimac (HDZ), bivša državna tajnica u Vladi Andreja Plenkovića, kninska gradonačelnica i ‘kninska kraljica’, kako su joj često tepali, već je četiri mjeseca istražnom zatvoru zbog afere nazvane Vjetroelektrane Krš Pađene, a u kojoj je bilo puno uhićenih poduzetnika i njezinih stranačkih kolega. Neko vrijeme se javnost zgražala doznavši detalje istrage u kojoj se moglo doznati kako se ‘sređuju’ zapošljavanja, provizije, mita, državni ispiti i tako dalje. U zadnje vrijeme se neki pitaju hoće li za koji dan J. Rimac izaći iz pritvora ili će tamo biti još neko vrijeme.

O tome hoće li doista Josipa Rimac za dva dana izaći iz istražnog zatvora, s njezinom braniteljicom Lidijom Horvat razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV.

11.07.2016., Sibenik – Zupanijski odbor HDZ-a zajedno sa predsjednicima gradskih i opcinskih odbora u tajnistvu stranke odrzao je radni sastanak sa Andrejom Plenkovicem, kandidatom za predsjednika HDZ-a. Josipa Rimac, Andrej Plenkovic. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Posjetila sam je prije nekoliko dana, ona se osjeća dobro, optimistična je s obzirom na odluku vijeća koje je usvojilo žalbu obrane gotovo u cijelosti. Smatra da će sud ostati pri svojoj odluci, čak i ako će USKOK ići s nekim novim prijedlogom, i ne dozvoliti neka daljnja produljenja”, kaže Horvat za Dnevnik Nove TV te dodaje kako je Rimac sama u sobi pa ima određenu diskreciju i komociju.

I onda jedna informacija koja zaslužuje da uđe u naslov: Josipa Rimac, kaže njena odvjetnica –  piše knjigu. Ne zna se je li posrijedi krimić, ljubavni roman, memoari, priručnik za Mladež HDZ-a ili…

Čula sam da piše knjigu u zadnje vrijeme, tako mi je rekla, za naslov i tematiku morat ćete pitati nju”, odgovara odvjetnica na pitanje kako Rimac krati vrijeme.

Evo i jedne arhivske fotografije iz vremena kad ja druženje Josipe Rimac i Andreja Plenkovića i drugih njegovih ministara i ministrica bila posve normalna stvar.

27.03.2017., Knin – Premijer Andrej Plenkovic na proslavi 27. obljetnici Hrvatske demokratske zajednice grada Knina. Josipa Rimac, Nedeljko Dujic.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI