Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
aktivisti / EKOLOGIJA
E?! – Okolišni filmski festival Zelene akcije od 16. do 19. rujna

E?! – Okolišni filmski festival Zelene akcije od 16. do 19. rujna

Sedmi po redu E?! – Okolišni filmski festival Zelene akcije održat će se od 16. do 19. rujna u Kinu Kinoteka u Zagrebu. Ulaz na sav sadržaj je besplatan, javljaju iz Zelene akcije.

-Usprkos brojnim krizama, Aktivistička grupa Zelene akcije je i ove godine pripremila bogat filmski i popratni program koji se sastoji od dokumentarnih, animiranih, igranih i učeničkih filmova, izložbe, umjetničke instalacije te glazbenog otvorenja.Uz osam poznatih i nagrađivanih dokumentaraca na cijeli niz okolišnih i društvenih tema – od klimatskih promjena i permakulture do plastike i skrivenih tajni Coca-Cole – novina su blokovi koji nude različite intimne interpretacije te ideje održivosti i borbe za okoliš i ljudska prava. Blok stranih igranih i blok animiranih filmova gledatelje će prenijeti u začudne, nadrealne i moguće svjetove, a blokom učeničkih filmova će se upoznati s najnovijom produkcijom učenika i učenica umjetničkih škola. Dodatno, zadnja dva dana festivala će se moći pogledati umjetnička instalacija “Banket” u Kinu Kinoteka, a gledatelje očekuje i operno glazbeno iznenađenje na otvorenju festivala – kažu organizatori iz Zelene akcije. 

Dodana vrijednost ovogodišnjeg izdanja jest što su suorganizatori festivala, uz Aktivističku grupu Zelene akcije, učenici i učenice triju škola s područja Zagreba i Zaboka – Klasične gimnazije, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Oni su sa svojim mentorima i mentoricama programu doprinijeli kreativnim idejama i radovima.

Detaljan program po danima i sadržaj filmova može se pronaći na službenoj web stranici festivala te u Facebook događaju.

Gledalište će biti organizirano u skladu s epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i broj mjesta će biti ograničen.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI