Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
hadeze kutak
A. Plenković (foto TRIS/H. Pavić)

Andrej Plenković o identificiranju (zasad bez lociranja, uhićenja i transferiranja):
‘Dio onih koji žele minirati rad Nacionalnog stožera i dovesti u pitanje kredibilitet njegovih odluka je jasno identificiran’

A. Plenković (foto TRIS/H. Pavić)

Kako javlja Hina, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković je uoči današnje proslave 30. godina od osnutka nakupine Mladež HDZ-a izjavio je kako je dio onih koji žele minirati rad Nacionalnog stožera i dovesti u pitanje kredibilitet njegovih odluka jasno identificiran, ponovivši kako je Stožer odluke donosio na temelju propisa, u kontekstu proglašene epidemije.

“Dio onih kojih žele minirati rad Stožera, dovesti u pitanje kredibilitet odluka s vremenom je jasno identificiran. Mi svi koji to pratimo svaki dan znamo odakle to dolazi. Stožer civilne zaštite sve je odluke donio na temelju propisa u okviru kojih je ustrojen”, rekao je Plenković uoči svečanosti u povodu 30. godišnjice osnutka Mladeži HDZ-a komentirajući kritike na rad Stožera te predstojeću raspravu Ustavnog suda o ustavnosti njegovih odluka.

Ustvrdio je kako je Stožer sve odluke donio na temelju propisa, u kontekstu proglašene epidemije u Hrvatskoj te da su se one donosile po načelu razmjernosti za sprječavanje ugroze i zaštitu zdravlje.

Stožer je, naglasio je, “od početka osnovan od strane vlade, dakle nije neki stožer koji treba imati apolitičan karakter ili biti neovisno tijelo”.

“To je tijelo koje je ustrojeno na temelju hrvatskih zakona i ljudi koji su tamo su nominirani od strane vlade”, kazao je.

Izjava o identificiranju neke je podsjetila na nepopularnu izjavu koja se pripisuje  Vladimiru Šeksu (HDZ) iz 2005. godine, a čiji ke smisao kako Antu Gotovinu koji je tada bio u bijegu od haaškog tribunala treba “locirati, identificirati, uhititi, transferirati”.

A. Plenković je danas spomenuo samo ‘identificiranje.’

Ipak, pojavili su se pitanja tko su ti ‘oni’ koji ‘prate svaki dan’ i koga.

U svakom slučaju, evo što je Plenković poručio tzv. Mladeži HDZ-a.

-Čestitam vam Nacionalni dan Mladeži i 30. rođendan! Naša je Vlada predana provedbi svih mjera za zapošljavanje mladih i kvalitetnije obrazovanje, za rješavanje stambenog pitanja i osnaživanje mladih obitelji koje su temelj demografske revitalizacije. Ulažemo u mlade koji su budućnost Hrvatske! Naša stranka, koja je u transformativnom procesu, daje priliku sve većem broju mladih. – kazao je.

Ne zna se je li pritom misli i na mlade kojima se ukazala neželjena prilika da napuste roditelje i prijatelje i odsele iz Hrvatske u potrazi za boljim i dostojanstvenijim životom u države gdje se pri zapošljavanju cijeni marljivost i znanje, a ne stranačka iskaznica.

Arhiva – A. Plenković (foto TRIS/H. Pavić)

 


VEZANE VIJESTI