Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
FESTIVALI
Seasplash: Počinje jedan od rijetkih ovoljetnih glazbenih festivala na Jadranu

Seasplash:
Počinje jedan od rijetkih ovoljetnih glazbenih festivala na Jadranu

Večeras počinje 18. izdanje Seasplash festivala, jednog od rijetkih glazbenih događanja ovog ljeta na našoj obali koje nije odgođeno za sljedeću godinu. Od današnjeg 16. do 19. srpnja na Martinskoj kod Šibenika, u posebnom Seasplash Corona Dance izdanju uživat ćemo u dobrim vibracijama i distancirano plesati uz ritmove pedesetak glazbenih imena iz svijeta bass glazbe i soundsystem kulture.

Seasplash je objavio satnice za tri festivalske pozornice sva četiri festivalska dana,

Na Seasplashu će i ove godine biti umjetnička kolonija ArtSplash. Do sada je u četiri godine djelovanja umjetnička kolonija ArtSplash okupila preko 30 radova nastalih od strane street art umjetnika, graffiti writera, ilustratora i multimedijalnih umjetnika, a koji su svojim umjetničkim doprinosom festivalsku lokaciju pretvorili u urbanu oazu, ne samo dobre zabave, već i likovnih kvaliteta. Ovogodišnje izdanje ArtSplash-a obogatit će osam domaćih umjetnika/ca koji će u šarenim i veselim tonovima oslikati zidove festivalske lokacije na Martinskoj. Radovi će se izrađivati u sklopu trajanja festivala kako bi posjetiteljima prikazali cijeli proces izrade, pa će se šetajući lokacijom moći vidjeti radovi u izvedbi sljedećih umjetnika: Helakopter (Zagreb), Tiger (Rijeka), Kexer (Zagreb), Show (Pula), Smel (Zagreb), Disko (Zagreb), Sorrow (Zagreb), Madre ( Zagreb). Uz njih, tu su i mađarski majstori svjetlosnog zanata, LuMenArtist, koji će svojim svjetlosnim zrakama prošarati festivalsku lokaciju.

PDV tim bit će na mjestu događaja kao i prošle godine uz pop-up dućan za vrijeme trajanja festivala. Smješten u samom srcu lokacije definitivno će biti mjesto susreta i dobrih vibracija. U ponudi artikala naći će se vinilna izdanja PDV etikete, pratećih distribucija s kojima surađujemo uz ostatak probrane selekcije koja će zasigurno zadovoljiti posjetitelje. Također, bit će i raznog merchandisea, knjiga, kul zaštitnih maskica kao i ponuda domaćeg brenda Sapunoteka.

Organizatori iz produkcijske kuće Pozitivan ritam kažu da su napravili sve kako bi festivalska lokacija na Martinskoj funkcionirala kao COVID-Safe zona. Svi posjetitelji će na ulazu ostavljati osobne podatke, kako bi se mogli pratiti kontakti, na lokaciji su postavljeni dezinfekcijski punktovi, od ulaza do svih pozornica, posjetitelji će zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva moći nabaviti i na samoj lokaciji. Uz odgovorno ponašanje, omogućeno je održavanje fizičke distance. Martinska ima puno veći kapacitet nego što je očekivana posjećenost, osim toga nalazi se izvan urbane zone grada Šibenika (sa suprotne strane zaljeva, uz pristup s Jadranske magistrale iz smjera Zadra, prije Šibenskog mosta).

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI