Neovisni novinarski portal
20.1.2021.
šibenik
Grad Šibenik: ‘Grad je i u prijašnjim sezonama omogućio investitorima rad na pojedinim lokacijama koje su gospodarski interes Grada’

Grad Šibenik:
‘Grad je i u prijašnjim sezonama omogućio investitorima rad na pojedinim lokacijama koje su gospodarski interes Grada’

Nakon upita čitatelja o tome zašto su u srpnju dopušteni bučni radovi u središtu Šibenika, iste smo proslijedili šibenskim gradskim vlastima tj. Gradu Šibeniku. Podsjetimo, netom nakon završetka dvogodišnjih radova na Poljani krenuli su radovi na poslovnoj zgradi investitora Josipa Stojanovića Jollyja, a koji je prethodno srušio kino Tesla koje je bilo na toj lokaciji. O tome smo danas objavili i tekst: Bageri u srpnju i dalje tresu središte Šibenika zbog zgrade J.S.Jollya:
‘Turisti su mi rekli da će otići…’.

U nastavku prenosimo odgovor iz Grada Šibenik u cijelosti:

‘Grad Šibenik je odobrio radove na navedenoj lokaciji, no uz stroga pravila održavanja samog gradilišta.

Ovaj slučaj nije iznimka; Grad je i u prijašnjim sezonama omogućio investitorima rad na pojedinim lokacijama koje su  gospodarski interes Grada.

Sukladno odobrenju, investitor se obvezao ograditi gradilište s punom ogradom visine od 2,50-3m te jednim dijelom transparentnom ogradom koja bi služila za ulaz i izlaz radnika i strojeva.

Također, investitor se  obvezao  zaštiti sigurnost ljudi i vozila na susjednim česticama, koje obuhvaćaju i Ulicu Vladimira Nazora i Ulicu fra Stjepana Zlatovića.’

Dakle,sudeći prema odgovoru iz Grada Šibenika, radi se o ‘gospodarskom interesu Grada’, iako se radi o gradnji poslovne zgrade u privatnom vlasništvu zasad nepoznate namjene u najužem središtu Šibenika.

Ilustracija iz vremena rušenja kina: Zbogom Tesla (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI