Neovisni novinarski portal
19.1.2022.
izborište / POLITIKA
Duško Polovina Lungo najavio kandidaturu za šefa SDP-a: Neću da mediji kadroviraju u stranci !

Duško Polovina Lungo najavio kandidaturu za šefa SDP-a:
Neću da mediji kadroviraju u stranci !

Duško Polovina Lungo, poznati zadarski SDP-ovac, odlučio se pridružiti Peđi Grbinu u utakmici za novog predsjednika hrvatskih socijaldemokrata. Da će se doista kandidirati potvrdio nam je i sam Lungo koji, kako kaže, želi i osobnim angažmanom pridonijeti konsolidaciji stranke nakon velikog izbornog poraza. “Treća- sreća”, veli kroz osmijeh, aludirajući na činjenicu da je već dva puta pokušao makar sudjelovati u ravnopravnoj utrci za čelnu poziciju u SDP-u. Kandidirao se za predsjednika stranke 2016. kada mu je, tvrdi, onemogućeno da se natječe zbog krađe potpisa i medijskog marginaliziranja, a slično se dogodio i 2017.

Iako neki smatraju da njegova kandidatura nije ozbiljna, Lungo itekako ozbiljno misli. Na pitanje koji je njegov motiv, što ga je potaklo da se kandidira, kao iz topa kaže: – Ne želim da mediji kadroviraju u stranci!

Što to znači?

-Pa danas mediji kadroviranju i u vladajućoj stranci i u SDP-u i moderiraju investicijsku klimu u državi koja je izuzetno negativna- kratko će, i bez dodatnih obrazloženja. Osim toga, dodaje, dosta je bilo lažova i manipulatora.

Tko su ti lažovi i manipulatori?

-O tome ću u unutarstranačkoj kampanji. Previše mi je SDP na srcu da bi o tome govorio u medijima, prije negoli sam to raspravio sa svojim stranačkim  kolegama- odgovara Lungo. Puno mu je, veli, toga na umu , a između ostalog i sljedeće:

-Predlažem da se, umjesto prikupljanja potpisa, organizira nekoliko sučeljavanja kandidata tako da svi članovi mogu, ako žele,  posredstvom video-veze, pitati kandidate što ih zanima, i da svi mogu sudjelovati.

Lungo smatra i da bi trebalo bar jednom mjesečno organizirati sastanke s gradskim i županijskim organizacijama, naprosto biti prisutniji na terenu i izvan predizbornih kampanja. Bilo bi dobro, ističe, da se revidira i popis članova, jer podatak o 18 tisuća SDP-ovaca, tvrdi, nije realan.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI