Neovisni novinarski portal
20.10.2020.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Salata..... 3 kune - foto Facebook/Gordana Orsag Pasanec

Dajmo im da jedu:
Saborski zastupnici salatu u restoranu plaćaju astronomske 3 kune

Salata..... 3 kune - foto Facebook/Gordana Orsag Pasanec

To kako hrvatski saborski narodni zastupnici u zgradi Hrvatskog sabora jedu praktički zabadava, besplatno, mukte i džaba zbilja nije neka posebna vijest. Već se o tome pisalo, zgražalo, lamentiralo, osuđivalo… i tako dalje. No, bezbrižna hrvatska politička elita ipak nije ostala bez povoljnih i, kažu neki, ukusnih obroka u saborskom restoranu. Ipak, evo u smislu neke novosti jedne fotografije svježeg  jelovnika koji je dočekao nove (stare) saborske zastupljivače naroda. Slikovito, s više od par tisuća riječi, govori fotografija s Facebooka na kojoj je saborski menu za razdoblje od 20. do 24. srpnja 2020. godine.

U ponedjeljak se moglo žlicom moglo pojesti juhicu za nedostižne 4 kune, a potom navaliti na kosani odrezak, pire od krumpira i kupus u rajčici, te to platiti preskupih 15 kuna. Oni imućniji sabornici s plaćom većom od 15 tisuća kuna netto mogli su si priuštiti i salatu za astronomske 3 kune.

Oni rastrošniji skloni slatkome mogli su uzeti i kolač, ali zato izdvojiti pune 4 kune iz novčanika.

‘Kosani odrezak’…. foto Facebook/Gordana Orsag Pasanec

Dakle, oni koji mogu pojesti više u vrijeme ručka ili dok se, na primjer, glasa o nekom zakonu, cjeloviti ručak: juha, glavno jelo, prilog, salata i desert koštat će ih vrtoglavih 26 kuna. 

Pita od kelja i sira s mliječnim preljevom, odrezak ‘Esterhazy’ s njokima, pečene srdele s grah salatom, zagrebački odrezak s pečenim krumpirom i povrćem?

Nema problema, sve po petnaest.

Treba napomenuti kako iste cijene vrijede i za normalne zaposlenike HS-a koji služe zastupnicima: čistačice, stražare, konobare  i mnoge kojima je plaća ispod 3000 kuna, kako se može čuti.

Sudeći prema nekim reakcijama, saborski jelovnik, odnosno cijene jela posebno u šokirale noovopridošle zastupnike iz tzv. Zeleno lijeve koalicije. Zastupnica Možemo! Sandra Benčić je kazala kako ju je obuzeo sram kada je shvatila po kojim cijenama se plaćaju jela u saborskom restoranu.

Ha-ha-ha – rekli bi joj na to veterani saborskog restorana iz HDZ-a, IDS-a, SDP-a i ostali  koji već tri desetljeća žvaču saborske obroke gotovo gratis.

Dajmo im da jedu, predlažemo novi slogan za hrvatske birače.

Kompletan tjedni ‘menu’ – foto Facebook/Gordana Orsag Pasanec

A saborskim masteršefovima i masteršeficama predlažemo proširenje jelovnika, u skladu s prevladavajućim prehrambenim navikama i preferencijama dobrog dijela sabornika kojima anoreksija nikada neće biti problem.

Evo:

Pečena janjetina, 1 kg, mlada kapulica, miješana salata… 17 kuna

Pečeno janje, cijelo, mlada kapulica, miješana salata…  23 kune

Pečeni odojak, cijeli, francuska salata… 19 kuna

Don Perignon, 0,75 l, mineralna voda 1 l… 11 kuna

Dobar tek, u slast.

Salata….. 3 kune – foto Facebook/Gordana Orsag Pasanec

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI