Neovisni novinarski portal
16.1.2021.
FESTIVALI
Foto: Pozitivan ritam

Corona Dance:
Martinska pleše i ovo ljeto kao COVID-Safe zona

Foto: Pozitivan ritam

Organizatori događanja na Martinskoj, festivalskoj destinaciji kod Šibenika koja je oživjela prošlog ljeta, najavljuju da uskoro kreće druga sezona i da su uz koordinaciju produkcije Pozitivnog ritma napravili  sve da bi Martinska mogla funkcionirati kao COVID-Safe zona.

Martinska pleše i ovo ljeto, samo uz nešto prilagođene uvjete. Na tragu aktualne situacije, ulaska u fazu suživota s koronom, pokušavajući održati na životu kreativnu, ili tzv. ‘event’ industriju, kao važnu granu gospodarstva i turizma, na Martinskoj će se poštovati važeće preporuke epidemiologa i ostalih nadležnih institucija.

-Niz argumenata idu u prilog funkcioniranju Martinske kao COVID-Safe zone. Martinska se nalazi izvan urbane zone grada Šibenika (sa suprotne strane zaljeva, uz pristup s Jadranske magistrale iz smjera Zadra, prije Šibenskog mosta). Martinska ima puno veći kapacitet nego što je očekivana posjećenost. Osoblje će se pridržavati uputa i preporuka epidemiologa i nadležnih institucija. Svi posjetitelji će na ulazu ostavljati osobne podatke, kako bi se mogli pratiti kontakti. Na lokaciji su postavljeni dezinfekcijski punktovi, od ulaza do svih pozornica.
Posjetitelji će zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva moći nabaviti i na samoj lokaciji. Uz odgovorno ponašanje, za sve posjetitelje je omogućeno održavanje fizičke distance – argumentiraju iz produkcije Pozitivnog ritma.

Foto: Pozitivan ritam

Tijekom srpnja i kolovoza na Martinskoj će se održati šest festivala i događanja. Seasplash će od 16. do 19. srpnja proslaviti svoju punoljetnost. Predstavljajući bass glazbu i promovirajući soundsystem kulturu, Seasplash je već 18 godina poslastica za sve ljubitelje reggae, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle, ska i ostale srodne elektronske glazbe. Nakon devet godina provedenih u Puli na Martinskoj će se ovo ljeto prvi put održati festival elektroničke glazbe Slurp!  i to 31. srpnja i 1. kolovoza, na ovu jedinstvenu lokaciju u srcu Dalmacije pristiže preko 20 glazbenih imena. Na Martinsku se vraćaju i pankeri, festivalom Martinska Punk koji je na rasporedu 21. i 22. kolovoza.Ljubav prema bass kulturi širit će  7. i 8. kolovoza Membrain Festival, 14. i 15. kolovoza  je Blast Fest, a 25. Srpnja i ŠI gitarijada.

Foto: Pozitivan ritam

Dobro je znati da je krenula i kružna brodska linija na relaciji Mandalina – Šibenik – Martinska . Vozi brod ‘Avalon’ koji je vozio i lani. Cijena karte u jednom smjeru iznosi 7 kn, povratna košta 10 kn, a od ove godine moguće je i kupiti mjesečnu kartu po cijeni od 200 kn. Djeci do šest godina starosti osiguran je besplatan prijevoz. Linija će ploviti prema niže navedenom redu plovidbe do 15. rujna 2020. godine.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI