Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
FESTIVALI
Martinska ide dalje: Pet festivala na poluotoku sreće

Martinska ide dalje:
Pet festivala na poluotoku sreće

Martinska, slikoviti predio nedaleko od Šibenika, smješten na Srimskom poluotoku, ide dalje: i ove godine tamo će se održati nekoliko glazbenih festivala.

-Zajedničkim snagama i unatoč nemogućoj situaciji epidemije Martinska, festivalska destinacija koja je oživjela prošlo ljeto u srcu Dalmacije, u Šibeniku i ovo će ljeto biti epicentar dobre glazbe i jedinstvene atmosfere na obali Jadrana. Druga sezona Martinske održat će se kroz srpanj i kolovoz 2020. godine, a unutar ta dva mjeseca održat će se šest festivala. Sezonu 2020. otvara 18. izdanje Seasplash festivala koje će se održati od 16. do 19. srpnja, nakon toga slijedi ŠI gitarijada 25. srpnjaSlurp! festival koji će se prvi put održati van Pule od 31. srpnja do 1. kolovozaMembrain festival koji je na redu 7. i 8. kolovozaBlast fest od 14. do 18. kolovoza i sve zatvara Martinska Punk festival 21. i 22. kolovoza. – javljaju organizatori.

Sva događanja će uskoro najaviti detaljne sadržaje, kao i Pločnik koji će potpomagati dnevne programe svojim konceptom kreativnog huba, koji trenutno važi za jedan od epicentara nezavisne kulture u Zagrebu.

– Lokaciju iznimnog potencijala, zajedničkim snagama, “oživjeli” su kroz srpanj i kolovoz 2019. festivali RegiusSeasplash,KanalNoxMembrain i Blast i jednodnevni TLM #5 warm up. Prisjetimo se, prva sezona Martinske je privukla preko 15 tisuća posjetitelja za vrijeme šest festivala i jednog jednodnevnog događanja, uz zamjetan porast inozemnih gostiju te povećanje broja posjetitelja na svim pojedinačnim događanjima. Uz koordinaciju Pozitivnog ritma kao voditelja projekta Martinska, očišćen je prostor nekadašnjeg kampa, koji je zadnji put bio u funkciji 1989., te je pripremljen prostor za kampiranje publike kao i niz drugih sadržaja; pozornice, ugostiteljski objekti, dućan merchandisea, štandovi s hranom. Na ovoj jedinstvenoj festivalskoj lokaciji publika će ponovno moći uživati u dva mjeseca live nastupa, DJ setova, plesanja, kupanja, druženja, odmaranja, uživanja u rekreativnim i edukativnim aktivnostima, umjetnosti.Sve vijesti pratite putem internet straniceFacebook stranice i Instagram profila Martinska Šibenik – vele organizatori.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI