Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
POLITIKA
Šibenik: Napokon se može na glavni trg, biskup blagoslovio parkiralište, pa red recitacije, red glazbe, red molitve pa vatromet

Šibenik:
Napokon se može na glavni trg, biskup blagoslovio parkiralište, pa red recitacije, red glazbe, red molitve pa vatromet

Večeras je uz pompoznu ceremoniju nakon višegodišnjih radova središnji trg Poljana opet otvoren za građane. Šibenčani su se opet mogli šetati srcem grada nakon dugog razdoblja bušenja, kopanja, prašenja i betoniranja, jer se ispod Poljane gradila podzemna garaža.

Bilo je i političkih govora.

-Mi smo Poljanu opet vratili sugrađanima i događajima i zbivanjima i poručili Šibenik je opet jak i ponosan. Šibenik je tu i nitko ga se više neće sramiti – rekao je uz ostalo  gradonačelnik dr. Željko Burić (HDZ). 

Dakle, Poljanu su vratili, kako kaže, pa je Šibenik opet ponosan. 

Uslijedilo je i blagoslivljanje podzemnog parkirališta od strane biskupa Tomislava Rogića. Potom  se molila molitva Očenaš, pa se neko vrijeme neupućenom prolazniku moglo učiniti kako se radi o vjerskom obredu, a ne o otvaranju objekta prometne infrasturkture.

Nakon reda blagoslova garaže, pa reda molitve, uslijedio je red pjesme, red recitacije, red plesa te je parkirališno-crkveno-predizborna priredba okončana ispaljenjem vatrometa s krova obližnje zgrade gradske uprave.

Mnogi u Šibeniku se slažu i ne dvoje kako Poljana sad izgleda kudikamo bolje nego ranije kada je bila neuredno parkiralište koje je nagrđivalo središte Šibenka. Ipak, neki su mišljenja kako se stotinjak milijuna kuna moglo utrošiti u neke korisnije projekte. Među takvima je i oporbeni SDP koji se uoči otvaranja obratio javnosti.

– Već sam puno rekao o projektu Poljana i nažalost o njemu će razgovarati i sljedećih nekoliko generacija. To je katastrofalan projekt za Šibenik koji će grad dugoročno uništiti financijski, prometno i, ono što je možda najbitnije, ekološki. Živimo u 21. stoljeću kada većina europskih gradova miče velike parkinga iz centra, ne samo zbog gužvi već i zbog ekoloških razloga i očuvanja okoliša. S obzirom da smo destinacija koja je ponajprije okrenuta turizmu, meni je potpuno neshvatljivo da taj segment nisu uzeli u obzir kad su donosili tu odluku – rekao je SDP-ov čelnik Tonči Restović.

Evo i nekoliko fotografija (foto TRIS):

 

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI