Neovisni novinarski portal
23.1.2021.
RASKOPAVANJE
Radovi usred Šibenika: Tri mjeseca za 122 metra ili 1,35 metra dnevno ili 5 cm na sat

Radovi usred Šibenika:
Tri mjeseca za 122 metra ili 1,35 metra dnevno ili 5 cm na sat

Zbog rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže za sav promet se zatvara Ulica Miminac usred Šibenika, javljaju iz poduzeća Vodovod i odvodnja. Kažu kako će radovi potrajati – tri mjeseca. Ne bi to bio problem da se ne zna kako će punih 90 dana raditi u uskoj uličici, mjestimične širine 1,8 m i  ukupne dužine oko – 122 metra. To bi značilo kako će na dnevno obraditi oko 1,35 metara gradilišta. Ili, oko 5 centimetara na sat, ako bi radili danonoćno.

Usporedbe radi, Japancima je za autocestu Veliki Kantō razorenu u potresu 2011. trebalo za obnovu – šest dana. 

Crvenom označen dio ulice Miminac u centru Šibenika gdje bi radovi trebali potrajati – 90 dana

-Završetkom radova na obodnim cestama oko Poljane i njihovim otvaranjem za sav promet, započet će radovi u Ulici Miminac. Od spoja s Ulicom kralja Zvonimira do križanja s Težačkom sljedeća tri mjeseca u sklopu projekta Aglomeracije obavljat će se radovi na zamjeni dotrajalih vodovodnih i kanalizacijskih cijevi te kućnih priključaka. Tijekom trajanja radova ulica će biti zatvorena za sav promet. Stanarima će prometovanje i parkiranje biti omogućeno u skladu s mogućnostima, u dogovoru s voditeljem gradilišta. Molimo vozače i pješake da za pristup Ulici kralja Zvonimira koriste druge pravce kroz ulice Petra Grubišića i Zadarsku, a stanare za razumijevanje – obavještavaju iz šibenskog Vodovoda i odvodnje.

Možda to i nije tako loše. Možda bi radovi mogli pojeftiniti.

S obzirom da bi se u prosjeku trebalo kopati oko pet centimetara na sat, možda neće trebati angažirati skupe bagere, nego je za kopanje dovoljna – čajna žličica. 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI