Neovisni novinarski portal
15.1.2021.
književno
S ranije 'Knjige na knjigu' foto TRIS

Knjigom na knjigu:
Izađite iz izolacije i ponesite izolatore tj. knjige

S ranije 'Knjige na knjigu' foto TRIS

Izađite iz izolacije i ponesite izolatore, tj. knjige – Hrvatsko novinarsko društvo, Ogranak u Šibensko-kninskoj županiji, poziva Vas na novo druženje s knjigama i ljudima nazvano ‘Knjigom na knjigu’, a koje se za sve zainteresirane građane priređuje u četvrtak, 11. lipnja 2020., s početkom u 19 sati u prostorijama HND-a u Šibeniku, Ulica Božidara Petranovića 16.

Nakon dugih mjeseci korona-praznine evo opet naše zajedničke akcije Knjigom na knjigu. Održat će se nakon dulje kontrapandemijske pauze u četvrtak, 11. lipnja u 19 sati u novoobojenim prostorijama HND-Ogranka u Šibensko-kninskoj županiji u Šibeniku na adresi Božidara Petranovića 16.

Eto opet prilike da se riješite pročitane literature koju ste nemilice gutali u vrijeme izolacija i  samoizolacija. Kao i obično, sve što trebate je donijeti sebe i knjige, a onda sa sobom kući odnesete druge knjige, ali nije obavezno.

S ranije ‘Knjige na knjigu’ foto TRIS

Podsjetimo, šibensko-kninski ogranak Hrvatskog novinarskog društva od prošle godine provodi projekt pod naslovom „Knjigom na knjigu“, svojevrsnu slobodnu burzu knjiga koje  kolekcionari i kolekcionarke, čitatelji i čitateljice,  razmjenjuju u prostoru HND-a.

-Pravila razmjene su, smatraju organizatori, i jednostavna i funkcionalna. Svi koji žele mogu donijeti svoje knjige ili knjigu, te uzeti one koje će ih zaintrigirati. Ukoliko novi vlasnik želi, preuzete knjige mogu trajno ostati u njegovoj privatnoj biblioteci ili ih može, nakon čitanja, ponovno zamijeniti za neke nove naslove. Sve knjige koje stari vlasnik ili vlasnica ne žele, a nema zainteresiranih da ih uzmu, činit će biblioteku HND-a Šibensko-kninske županije, dostupnu članovima i posjetiteljima. Također, ukoliko bude postojao interes, te će knjige biti donirane knjižnicama, udrugama, domovima za starije, bolnicama… – pojašnio je Emir Imamović Pirke, novinar i književnik, te inicijator  projekta ‘Knjigom na knjigu’.

Za razmjenu su prihvatljiva sva prozna i pjesnička djela, zbirke eseja, stripovi, drame i filmski scenariji, te sva dječja literatura. A mogu tu biti i kuharice, priručnici za popravak strojeva za pranje rublja, automobila itd.

Projekt „Knjigom na knjigu“ podupiru Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija i Hrvatsko novinarsko društvo.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI