Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
POLITIKA & KRIMINAL
Arhiva: Josipa Rimac (prva zdesna)  i stranačke kolege (foto TRIS)

Josipa Rimac i dalje u zatvoru, umjesto na HDZ-ovoj listi:
Sutra se odlučuje o njenoj žalbi na istražni zatvor

Arhiva: Josipa Rimac (prva zdesna) i stranačke kolege (foto TRIS)

Donedavna HDZ-ova državna tajnica i bivša kninska gradonačelnika JosipaRimac (ex HDZ) i dalje je u istražnom zatvoru, umjesto da je visokopozicionirana na HDZ-ovim izbornim litstama. Da je slučaj kriminala s vjetroelektranama još ostao u ladicama i fasciklama, J. Rimac bi danas bila na tim listama, te je donedavni štovatelji i uski suradnici ne bi morali izbaciti iz jata tj. stranke HDZ. A hoće li i dalje biti u zatvoru do isteka jednomjesečne mjere ili će biti puštena ranije? Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu u četvrtak će odlučivati o žalbi Josipe Rimac na istražni zatvor u aferi Vjetroelektrane. Odluka o žalbi trebala bi biti poznata nakon što bude napisana i otpremljena strankama u postupku, javlja N1.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer na prijedlog Uskoka odredio je za Rimac i još šestero osumnjičenih jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Među brojnim svjedocima predloženi su i ministrica poljoprivrede Marija Vućković i bliska suradnica premijera Plenkovića, Tena Mišetić.

Arhiva: Josipa Rimac s ekipom iz HDZ-a (foto TRIS)

Iz Ministarstva poljoprivrede potvrđeno je za N1 da Marija Vučković još uvijek nije dala iskaz, ali će se odazvati pozivu na svjedočenje čim ga dobije.

Podsjetimo, bivša gradonačelnica Knina i državna tajnica u Ministarstvu uprave uhićena je uz još 13 osoba krajem svibnja i to zbog sumnje da je pokušavala pogodovati investitorima oko vjetroelektrane Krš-Pađene.

Rimac je ubrzo nakon uhićenja razriješena s mjesta državne tajnice i izbačena iz HDZ-a.

Arhiva: Josipa Rimac (prva zdesna) i stranačke kolege (foto TRIS)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI