Neovisni novinarski portal
12.4.2021.
POLITIKA
Ilustracija

Iduća nedjelja je ključna?:
Božinović kaže kako se “najkasnije sutra” ukida obavezna 15-dnevna samoizolacija za državljane koji u zemlju ulaze iz BiH

Ilustracija

Iduća nedjelja je ključna, parafrazirajmo poznatu floskulu koju su izgovarali članovi Stožera CZRH. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (HDZ) kaže da će Hrvatska “najkasnije sutra” ukinuti obaveznu dvotjednu samoizolaciju za državljane koji u zemlju ulaze iz BiH. Ima li to možda neke veze s izborima koji se održavaju ove nedjelje, ne zna se, no zna se kako su mnogi mišljenja kako ova nagla mjera ukidanja nedavno uvedene mjere samoizolacije za osobe koje dolaze iz BiH ima veze s namjerom da se na glasanje motivira što više glasača iz BiH, a za koje se drži kako uglavnom glasaju za HDZ.

“Vjerojatno ćemo i kao članica EU-a liberalizirati u određenoj mjeri režim prelaska granice kada su u pitanju i državljani EU-a i naše susjedne zemlje. Europska unija, naime, tek treba izaći s preporukama o otvaranju svojih vanjskih granica, o čemu se trenutno vode razgovori”, rekao je Božinović (HDZ).

Božinović kaže da će se pričekati da završe razgovori u Bruxellesu, ali dodaje da će liberalizacija “značiti ulazak u RH uz pridržavanje epidemioloških mjera, ali više ne obvezu samoizolacije za one koji dolaze iz smjera BiH.”

Rekao da odluku o tome očekuje “najkasnije sutra”. 

Onda je opet ponovio nešto o ‘plesu s virusom’.

Ilustracija

Hrvatska je prošloga tjedna uvela obvezu dvotjedne samoizolacije za sve građane koji ulaze iz BiH, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova nakon porasta zaraženih koronavirusom.

Inače, u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini 128 osoba je bilo pozitivno na testiranju od koronavirusa, čime je porastao broj zaraženih u odnosu na nedjelju kada je takvih bilo 108 slučajeva.

SDP-ov eurozastupnik Predrag Fred Matić na svom je Twitteru komentirao najavu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da će Hrvatska “najkasnije sutra” ukinuti obaveznu dvotjednu samoizolaciju za državljane koji u zemlju ulaze iz BiH.

Matić je na svom Twitter profilu napisao:

“Do sada smo saznali da virus neće vjernike, ne napada nedjeljom, a sada vidimo da prepoznaje i nacionalnosti. U nedjelju neće na birače – zna se koje. WHO luzeri, valjda HDZ zna!”

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI