Neovisni novinarski portal
24.10.2020.
knin / zvonka radost
Rock & Knin: Večeras u A3 spektakularna prva ŽEGA tj. Ženska gitarijada

Rock & Knin:
Večeras u A3 spektakularna prva ŽEGA tj. Ženska gitarijada

Knin je rockerskiji grad nego li se to misli. Najveće zasluge za to što Kninjani imaju gdje otići na dobre koncerte, te što nisu zavladale cajke, imaju organizatori sljedećeg događanja. Večeras, 12. lipnja od 21.00  sat, počinje spektakularna 1. ŽEGA  – odnosno prva Ženska gitarijada. Dakako, prva ŽEGA se održava u legendarnom klubu A3 u organizaciji marljive udruge Atribut, a u sklopu njihova programa „Svirka je u petak”. 

-Nastupaju crème de la crème ženske glazbene scene: Sara Renar, Aklea Neon i Barbara Munjas. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i HDS-a, a ulaznica iznosi 20 kuna – vele u udruzi Atribut. 

Dakle, cijena koncerta je – 20 kuna. To znači da je ulaznica za svaku umjetnicu košta – 6 kuna i 66 lipa.

Sara Renar je možda trenutno i vodeća glazbenica u Hrvatskoj i na nju ne treba puno trošiti “papir”, a njeni nastupi su jedinstveno koncertno iskustvo koje se kasnije euforično prepričava, kažu.

-Aklea Neon je žena-stroj koja istovremeno svira i reproducira nekoliko instrumenata i izvora zvuka. Sve radi sama, a svoj glazbeni izričaj opisuje kao afro-soul ethno beats. Zvukove proizvodi na licu mjesta, snima ih i samplira, svira elektro-akustičnu gitaru, udaraljke, a stigne i zaplesati. U Kninu će na binu izaći druga po redu. Ova zanimljiva Osječanka preko svoje glazbe priča zanimljive priče i šalje važne poruke. Barbara Munjas je glazbenica sa izuzetnim skladateljskim i sviračkim rješenjima i posebno privlačnom energijom čija je alternativa prijatna i onima koji ovaj žanr ne vole. Ona će u petak otvoriti ovu žensku gitarijadu u Kninu – vele u Atributu.

Rock & Knin!

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI