Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
vijesti iz svijeta
Jane Fonda

Dva videa:
I Jane Fonda bi glasala za Možemo!, a oni snimili glazbeno-plesni spot ‘Sretni ljudi’

Jane Fonda

 I Jane Fonda, da je hrvatska državljanka, bi glasala za kolaiciju Možemo! na izborima u nedjelju. Naime, proslavljena američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda poslala je iz Atlante video poruku u kojoj  podržava platformu Možemo! i kandidatkinju Radu Borić na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

“Hrvatska prvi puta u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata… Prvi puta će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje… Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3”, reče Jane Fonda.

Jane Fonda dio je poznate ‘filmske’ obitelji Fonda koja je ostavila neizbrisiv trag u američkoj i svjetskoj kinematografiji. Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama, protiv rasizma i za prava manjina te za zaštitu okoliša. Njezina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala. Dobitnica je dva Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.) te 55 filmskih nagrada.

Jane Fonda

U međuvremenu koalicija Možemo! je objavila svojevrsni predizborni spot u kojemu pjevaju  i plešu u pjesmi Mile Kekina koja se zove ‘Sretni ljudi’.

Evo nekoliko stihova i spota:

Izađimo iz kružnog toka
Borba će bit žestoka
Sanjala sam sve se budi
A oko mene sretni ljudi!

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI