Neovisni novinarski portal
15.1.2021.
OKOLIŠ - NEMA OKOLIŠANJA! / POLITIKA / PRIOPĆENJE
Čelnik šibensko-kninskog ŽO SDP-a Joško Šupe prozvao župana Pauka: Hvalite se proračunskim viškom od 21 milijun kuna, čime ste mogli napraviti 50 sanacijskih programa otrovnih kninskih laguna, a vi tražite sufinanciranje tri strane!?

Čelnik šibensko-kninskog ŽO SDP-a Joško Šupe prozvao župana Pauka:
Hvalite se proračunskim viškom od 21 milijun kuna, čime ste mogli napraviti 50 sanacijskih programa otrovnih kninskih laguna, a vi tražite sufinanciranje tri strane!?

Uoči Skupštine Šibensko-kninske županije, sazvane za sutra u Vodicama, čelnik ŽO SDP-a Joško Šupe oglasio se priopćenjem kojim proziva župana Gorana Pauka zbog izostanka mjera za pomoć gospodarstvu i ublažavanje negativnih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Župane, poziva u priopćenju Šupe, predstavite konačno mjere za olakšanje života stanovnika i gospodarstva županije. Priopćenje donosimo u cijelosti:

Upoznajte nas sa paketom mjera kojeg ste pripremali cijelo ovo vrijeme kako bi, po Vašim riječima, „ublažili negativne posljedice na gospodarstvo izazvane pandemijom koronavirusa“ i što su to konkretno napravili pročelnici županijskih upravnih odjela koji su „dobili zadatak da predlože za svoj sektor mjere koje bi olakšale život stanovnika i gospodarstva na području županije“.
Budući da do danas nismo vidjeli niti jednu konkretnu mjeru pozivamo Vas da dnevni red Skupštine nadopunite točkom na kojoj bi predstavili te konkretne mjere koje ste pripremili i donijeli.
Pomoć je itekako potrebna budući da:
je broj nezaposlenih porastao za 29,5% ili dvostruko više od prosjeka RH
onaj dio preostalog proizvodnog malog poduzetništva čeka dulje od dva mjeseca da dobije odgovor od HAMAG-a
Interesantno je i da se hvalite proračunskim viškom od 21 milijun kuna, a s druge strane cijelu godinu ste plakali kako je problem sa par stotina tisuća kuna sufinancirati autobusni prijevoz, a da ne govorimo da se s tim iznosom moglo izraditi više od 50 sanacijskih programa otvornih laguna u Kninu, pa ste za izradu 400.000 kn teškom programa morali u sufinanciranje uključiti još 3 strane.
A evo i proteklog tjedna kada cijeli zapadni dio županije ostaje bez autobusnog prijevoza govorite da nemate novaca, da li je to jedna od Vaših mjera za olakšanje života stanovništvu županije?!
Rebalansom proračuna rashodovnu stranu proračuna smanjujete za čitavih 0,05% ili za „vrtoglavih“ 116.640 kn, a prema Vašim riječima sredstva preusmjerili, logično, na zdravstvo, pomoći gospodarstvu i poljoprivredi i to da ste:
izdvajanja za zdravstvo povećali za nevjerojatnih 0,14%
gospodarstvo 1,29% zaboravljajući pri tom na turistički sektor koji je na koljenima dok se stavka Provođenja programa razvoja turizma smanjuje za 18,57%
Izjavljujete „Svaka potrošnja će biti dvostruko provjeravana“ i kao rezultat te provjere povećavate materijalne rashode unutar riznice i vrlo znakovito poziciju ostalih nespomenutih rashoda poslovanja za 1,2 mil.kn– kaže se na kraju priopćenja kojeg potpisuje predsjednik ŽO SDP-a Joško Šupe.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI