Neovisni novinarski portal
22.10.2020.
aktivisti
Foto: TRIS/A.Tešić

Humanitarna akcija:
Šibenska udruga Aurora prikuplja novac za nabavu kombija s rampom za prijevoz osoba u invalidskim kolicima

Foto: TRIS/A.Tešić

Štand s bojankama udruge Aurora nije na sinoćnjoj šibenskoj fešti povodom otvorenja Međunarodnog dječjeg festivala mamio djecu poput onih sa šećernom vunom i šarenim balonima, ali u okupljenoj masi našlo se nešto odraslih koji su voljni pomoći drugome i razveseliti pritom poklonom neko drago im dijete. Zna njihov volonter Alen Grgić da svaka mala pa i najmanja donacija koju su ljudi spremni dati – gura naprijed i nije mu teško, koliko god puta bilo potrebno, ponoviti o čemu se na tom štandu zapravo radi.

Šibenska udruga Aurora okuplja već sedmu godinu oboljele od cerebralne paralize, dječje paralize i ostalih oblika tjelesnog invaliditeta. Pružaju Aurorini aktivisti pomoć oboljelima i njihovim roditeljima, nastojeći im različitim aktivnostima učiniti život kvalitetnijim.

Jedan od tih aktivista koji nesebično ulažu svoje vrijeme, trud i energiju je i Alen Grgić, tridesetogodišnji elektrotehničar, nekad i sam dijete s posebnim potrebama, sa blagim oblikom cerebralne paralize, koji danas živi i radi normalno i odgaja pritom svoje dvoje zdrave djece.

-Provodimo humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za nabavu kombi- vozila prilagođenoga za prijevoz  djece s posebnim potrebama koja su u invalidskim kolicima. Prikupljamo donacije i svima koji doniraju koliko mogu zauzvrat dajemo ove bojanke. Cilj je prikupiti oko sto tisuća kuna za kombi s podiznom rampom koja je najskuplja. Takav kombi s kojim bi ih prevozili na terapije i različita događanja olakšao bi život osobama u invalidskim kolicima – rekao nam je Alen Grgić, volonter šibenske udruge Aurora kojeg smo zatekli sinoć na štandu s bojankama postavljenom na rivi pored kluba Azimut i ad hoc odlučili dati vrijednoj humanitarnoj akciji mali medijski poguranac.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI