Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
POLITIKA
Arhiva: Goran Pauk i HDZ

Svi pričaju o unutarobiteljskoj krađi novca Gorana Pauka (HDZ)

Arhiva: Goran Pauk i HDZ

Šibenik je neveliki grad, pa se već danima po gradu i okolici priča kako je maloljetni član obitelji šibensko-kninskog župana Gorana Pauka (HDZ) iz njegova doma ukrao golemi novac, navodno 650 tisuća kuna, te da ga je onda velikodušno dijelio po gradu poznanicima. Kako to obično biva, špekuliralo se i o kojem se članu njegove obitelji radi, budući da HDZ-ovac Pauk ima više brakova. No nije umjesno o tome razglabati, brakovi su privatna stvar, a pogotovo ako se u ovom slučaju radi i o maloljetniku,  bez obzira na srodstvo s visokorangiranim političarem i dužnosnikom kakvi uvijek moraju biti pod povećalom javnosti.

Nadalje, priča(lo) se i o energičnoj policijskoj akciji, uhićenjima i pretresima u domovima više desetaka mladića koje je (navodno) policija dovela u vezu s navedenim maloljetnikom iz obitelji Gorana Pauka i krađom njegova kućnog ‘keša’.

Pauku i HDZ-u skloni su plasirati tezu kako je maloljetnik uzeo novac jer je u pitanju bila iznuda. Drugi su drugi pak mišljenja kako je logično  da je maloljetnik nastojao opravdati krađu pričom o iznudi. Ta teza o iznudi je pak onda potakla snažnu policijsku akciju, a i stoga jer je u pitanju HDZ-ov moćnik, pretpostavlja se. Pa šta je tu čudno, vele pristalice Pauka na policijsku akciju, te podsjećaju kako  je Pauk (inače ekonomist po struci) bio od 1999. do 2001. godine  načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske, a od 2001. do 2002. čak i  policijski službenik za gospodarski kriminalitet u Policijskoj upravi zadarskoj, kako se navodi u njegovoj biografiji.

Arhiva: HDZ-ovci Ante Kulušić, Tomislav Karamarko, Goran Pauk i Josipa Rimac

Paukovi sljedbenici pak imaju odgovor i na javna propitivanja o tome kako je stečen toliko novac i zašto je u kući imao veliku svotu novca: kažu kako je ‘čovik diga kredit da bi kupija auto‘. No nećemo se upuštati u lokalna i nacionalna nagađanja i razglabanja odakle novac HDZ-ovom političaru koji je desetljećima na čelu županije, a ranije je bio, na primjer, i direktor nekih kasnije propalih poduzeća, poput biogradske Tvornice mreža i šibenskog Poliplasta, a koje su potom srušene pa su na njihovu zemljištu nikle nove stambeno-poslovne građevine u vlasništvu lokalnih tajkuna.

Dugo godina je bio i čelnik Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik, pojašnjava se, a ima i lijepu mjesečnu plaću (34.341, 02 kune bruto, odnosno 18.281,08 kuna neto, kako se navodi u njegovo imovinskoj kartici na portalu sukobinteresa.hr). A i u županiji se puno gradi, niklo je naviše vjetroelektrana u Hrvatskoj itd… pojašnjava se.

Bez obzira na sve to, službene potvrde o unutarobiteljskoj krađi Paukova novca još nema, ako se izuzme SMS poruka koju je Goran Pauk poslao lokalnom portalu Šibenik.in, a koju kasnije prenosi glavnina medija. Ovo je ta poruka:

„S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici što očito medije prvenstveno interesira nauštrb bilo kakve zaštite djeteta. Lipi pozdrav.“

Policija zasad nije službeno objavila priopćenje o svojim postupanjima u ovom slučaju, već su poručili da će to učiniti kada završe istragu.  No zato se, podsjetimo, medijima javio otac 20-godišnjaka koji je pritvoren na mjesec dana, a jer je navodno kupio mototocikl od novca koji mu je dao maloljetnik iz Paukove obitelji.

Pričekat će se službeni rezultati policijske istrage, a u međuvremenu se na internetu često otvara spomenuta imovinska kartica Gorana Pauka.

ARHIVA: Skup HDZ-a (Foto H. Pavic) 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI