Neovisni novinarski portal
5.3.2021.
HRVATSKA / POLITIKA
Škoro-Hasanbegovićev Domovinski pokret : Zatražili da Sabor usvoji europske rezolucije i izjednači zločine komunizma i nacifašizma!Zar to nismo imali i bez Škore?

Škoro-Hasanbegovićev Domovinski pokret :
Zatražili da Sabor usvoji europske rezolucije i izjednači zločine komunizma i nacifašizma!Zar to nismo imali i bez Škore?

Škorin Domovinski pokret preuzeo je , kako izgleda, sve političke “zasade” nekadašnje HDZ-ove “kulturne perjanice” Zlatka Hasanbegovića koji je, nakon debakla stranke koju je dijelio s kolegicom Brunom Esih, našao novi politički kišobran. I ugodno se smjestio pod skute ravničarskog pjevača perolakih nota, Miroslava Škore. Danas su rame uz rame, Škoro i Hasanbegović, kako prenosi N1,  obilježili 40-tu godišnjicu smrti Josip Broza Tita i “pokolja u Gračanima”, polaganjem vijenca žrtvama komunizma. Predstavnici domovinskog Škoro-Hasanbegović pokreta  ravnopravno su se obratili novinarima, predstavljajući javnosti što to nudi, i što to zastupa hrvatska “politička alternativa”, iliti tzv. treći put. Zar to i bez Škore nismo imali ? 

Škoro je u ime Domovinskog pokreta javno deklarirao zahtjev da Sabor usvoji čak četiri rezolucije, po dvije koje su, u razdoblju od 1996. do 2019., donijeli Europski parlament i Vijeće Europe, a kojima se izjednačavaju zločini komunizma i nacifašizma.
Za Škorin “pokret” nema nikakve dvojbe: Domovinski rat je nulta točka u stvaranju samostalne hrvatske države, a Tito je neupitno diktator. HOS-ovo znakovlje u domovinskom ratu nije istovjetno insignijama Hrvatskih obrambenih snaga iz Drugog svjetskog rata, tvrdi vrsni heraldičar Škoro.

-Činjenica je- reći će – da su 1990., 1991., pa i nadalje postojale postrojbe koje su bile legalne postrojbe HOS-a koje imaju te insignije koje imaju. Vladina Komisija je vrlo rezolutno rekla da se u situacijama kada se komemorira, posebice pripadnike HOS-a koji su dali svoj život za ovu našu državu, taj pozdrav uvažava zbog činjenice da je dobio drugu konotaciju u vrijeme Domovinskog rata- elaborirao je znalački “trećeputaš”, koji ima jednako dobro objašnjenje i za ustaški pozdrav “Za dom spremni” kojem je ista Komisija dala “pravo građanstva”.

-Znamo kome je pripadao pozdrav ZDS iz onog vremena 1941., 1945. i znamo što je značio, ali ne možemo praviti znak jednakosti između toga. Hrvatski branitelji ne bi trebali nikome ići na živce i ne bi trebali biti predmet razdora. Aktualni predsjednik je pljeskao zastavi HOS-a kada je ona bila u legalnom mimohodu svih postrojbi koje su imale taj mimohod, 2015. godine- izjavio je Škoro, za kojega legalitet HOS-ovih insignija u modernoj Hrvatskoj, ma koliko one preuzete iz ustaške NDH, nije dvojben.

Baš kao što nije dvojben, naprotiv, ni za Zlatka Hasanbegovića, ex-ministra kulture koji hrvatsku povijest koristi spretno koliko i hrvatske padeže, a drži da je “moderna Hrvatska utemeljena na ostvarenju prava Hrvata na samooodređenje i pobjedi u ratu”.

Jer, prije domovinskog rata Hrvatska nije postojala, niti su Hrvati imali pravo na samoodređenje, a granice današnjoj državi ucrtane su rukom Svevišnjega koji se na ovo sveto hrvatsko tlo spustio jedne tihe noći i omeđio ga nevidljivom tintom…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI