Neovisni novinarski portal
15.1.2021.
hadezeov kutak / izborište
Šibensko-kninski HDZ nominirao svojih 7 kandidata za Sabor: Među predloženima Ivan Malenica, Josipa Rimac, Branka Juričev Martinčev…

Šibensko-kninski HDZ nominirao svojih 7 kandidata za Sabor:
Među predloženima Ivan Malenica, Josipa Rimac, Branka Juričev Martinčev…

Krenulo je.  Tek što je predsjednik Zoran Milanović objavio da raspisuje parlamentarne izbore za  5. srpnja 2020., stranačke organizacije mobilizirale su se oko svojih kandidata za prestižno mjesto u Hrvatskom saboru, gdje je zajamčena vrlo dobra plaća ( 15-20 tisuća kuna ), a i ne morate dolaziti na posao. Šibensko-kninski Županijski odbor HDZ-a odredio je sinoć svojih 7 ključnih igrača za saborsku fotelju. Zanimljivo je da među njima nema ni župana Gorana Pauka ni šibenskog gradonačelnika Željka Burića…

Ali su zato nominirani Ivan Malenica, Plenkovićev ministar uprave i donedavni dekan Veleučilišta Šibenik, Josipa Rimac, dugogodišnja kninska gradonačelnica koja izbore dočekuje s pozicije državne tajnice u Ministarstvu uprave. Predložen je još jedan državni tajnik iz Šibenika, Ivica Poljičak, koji je u mandatu ove vlade servisirao Ministarstvo kulture, a prije imenovanja radio je kao viši predavač i profesor šibenskog Veleučilišta.

Razumije se, kandidat za zastupnika je i šef ŽO HDZ-a Nediljko Dujić, koji je, uzgred rečeno, i na prošlim parlamentarnim izborima osvojio mandat u Saboru ali ga nikad nije konzumirao, a ostala je do danas enigma zašto. Sam je tvrdio da ima druge prioritete u svojoj županiji…

I drniški gradonačelnik Josip Begonja je dobio priliku makar se naći u bubnju  s ostalim kandidatima, pa što bude, a tu je priliku dobio i Ivica Bratić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a u ŠKŽ, što je, ipak,  svojevrsno iznenađenje.

Konačno, među “sedam veličanstvenih” je i vodička akvizicija HDZ-a, Branka Juričev Martinčev, koja se ovih dana našla u središtu neugodne afere sa suspektnom gradnjom kuće na otoku Zmajanu, inače, bivša vodička gradonačelnica kojoj je ovo bio treći uzastopni mandat u nacionalnom parlamentu. Štoviše, na prošlim je parlamentarnim izborima, na sveopće iznenađenje,  bila nositeljica liste HDZ-a u 9. izbornoj jedinici kada su u Sabor iz Šibensko-kninske županije, pored  nje, ušli i Nediljko Dujić te Hrvoje Zekanović, kao čelnik Hrasta, kojega je Plenković velikodušno pripustio na HDZ-ovu listu, a on im u prvoj prilici okrenuo leđa. Na listi je tada bio i gradonačelnik Željko Burić, na niskom 11. mjestu, od ukupno 14 ,  što je tada bilo u skladu s njegovim prioritetom da upravlja Gradom.

Iako se sa službenih adresa stranke inzistira na tome da Burić nije bio zaniteresiran ni ovog puta za saborsku fotelju, neslužbeno se govori da je bio izložen snažnom pritisku nekih moćnijih kolega s liste da se ne kandidira. Kako bilo, ni gradonačelnika Šibenika ni župana Šibensko-kninske županije među nominiranim kandidatima ŽO HDZ-a – nema.

Zanimljivo je i tko je predložio kandidate: Ivicu Bratića nominirala je udruga utemeljitelja, Nediljka Dujića udruga Gojko Šušak, Branku Juričev Maretinčev GO HDZ-a Vodica, Josipu Rimac kninski HDZ-a, Josipa Begonju drniški, a šibenski se odlučio kandidirati Ivana Malenicu i Ivicu Poljička.

Šef ŽO HDZ-a ŠKŽ Nediljko Dujić
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI