Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
hadeze kutak / POLITIKA
Šibenski gradski vijećnik, Branimir Zmijanović, napustio HDZ: “Više ne mogu naći ništa zajedničkog s vodstvom stranke”

Šibenski gradski vijećnik, Branimir Zmijanović, napustio HDZ:
“Više ne mogu naći ništa zajedničkog s vodstvom stranke”

Nakon Ljiljane Zmijanović, znanstvenice i hrvatske braniteljice koja je već godinu i po dana u sudskom sporu s Javnom ustanovom NP Krka, zbog, kako tvrdi, povrede prava prvenstva pri zapošljavanju kao braniteljice iz domovinskog rata, ispisnicu iz HDZ-a zatražio je i njezin suprug , odvjetnik Bramnimir Zmijanović, inače šibenski  gradski vijećnik.

Glavnom tajništvu stranke, Predsjedništvu i ŽO HDZ-a , Branimir Zmijanović je poslao izjavu o istupanju iz HDZ-a u kojoj navodi:
-Temeljem odredbe čl. 21 st. 1b) Statuta HDZ neopozivo izjavljujem da istupam iz članstva Hrvatske Demokratske Zajednice, i tražim da me se bez odgode, temeljem ove izjave o istupanju, danom sastavljanja iste, briše iz članstva HDZ-a.

Zmijanović u nastavku ističe da su razlozi njegovog istupanja iz stranke “osjećaj nemogućnosti identificirati se sa
politikama vodstva, poglavito lokalnog, permanentnog izostanka bilo kakvog, pa i najmanjeg napora da se određene latentno konfliktne situacije riješe, dopuštajući da tako eskaliraju u nenadvladive prepreke u pokušaju međusobnog razumijevanja.”

– Smatrajući da više ne mogu naći ništa zajedničkog s vodstvom stranke, dok i dalje smatram
veliku većinu „običnog“ članstva istinskim domoljubima, odlučio sam kako je naprijed navedeno- stoji na kraju Zmijanovićeve izjave o istupanju iz HDZ-a.

Hoće li se i kojoj političkoj opciji eventualno priključiti, Zmijanović zasad ne govori, a njegova supruga Ljiljana u međuvremenu je pristupila Domovinskom pokretu Miroslava Škore. Pitanje je hoće li HDZ, odlaskom Zmijanovića, izgubiti većinu u GV-u, s obzirom da je time ostao bez  ključnog 13-tog , od ukupno 25, vijećnika u Gradskom vijeću.

 

 


VEZANE VIJESTI