Neovisni novinarski portal
26.7.2021.
HRVATSKA / narodno zdravlje
Vili Beroš

Koronakriza:
Napokon bez novozaraženih !

Vili Beroš

Nitko zadovoljniji od ministra Vilija Beroša. Nijedan novooboljeli od koronavirusa danas u Hrvatskoj. Zadovoljstvo tom činjenicom ministar zdravstva podijelio je na svom twitter profilu.

– 89. dan od pojave koronavirusa, 2243 ukupno oboljelih i 2023 oporavljenih. Danas se veselimo broju zbog kojeg smo bili odgovorni i disciplinirani. Nula je novooboljelih. Hvala svima!-  poručio je ministar kojeg odnedavno, zbog povoljne epidemiološke slike u Hrvatskoj, više ne viđamo svaki dan u 14 sati na malim ekranima, s ostalim prvotimcima Nacionalnog kriznog stožera. Možda ćemo ga uskoro gledati kao HDZ-ovo pojačanje u predizbornoj kampanji…

Iako se život na zadovoljstvo građana postupno normalizira, djeca vraćaju u škole, a odrasli na posao, mnogima je suspektan način na koji se ova velika završnica odigrala. Virus kao da je odjednom, preko noći, izgubio snagu i pretvorio se u – prehladu. Puno je pitanja ostalo nerazjašnjeno, neki su strahovi privremeno potisnuti, a kao i u svemu na ovome svijetu, novac opet čuda čini. Pokazalo se da je za koronu potreba da se radi i zarađuje jača od – cjepiva!

I eto, zadnja 24 sata u Hrvatskoj nije evidentiran oboljeli ni u jednoj hrvatskoj županiji, pa je broj zaraženih stao na 2.243. Preminulo je 99 ljudi, na respiratoru ih je 6 . Dosad je  ukupno testirano 60.864 osoba, a tijekom zadnja 24 sata-  953.

Granice se otvaraju, strani vlasnici nekretnina u Hrvatskoj, a bogme i turisti, stižu u sve većem broju i podgrijavaju očekivanja u hrvatskom turističkom sektoru,  bez kojega smo, več ove jeseni, na koljenima. S virusom ili bez njega, život ide dalje…

Tags: ,

VEZANE VIJESTI