Neovisni novinarski portal
15.1.2021.
POLITIKA
Ilustracija: sastavni dio derneka

Koronaderneci u BiH:
Ministri, liječnici, upravitelji zatvora, janjetina, Halid Bešlić…

Ilustracija: sastavni dio derneka

Narod Bosne i Hercegovine je vjerojatno jedan od najugroženijih na svijetu kada je u pitanju ugroza od vlastitih političara, bez obzira iz koje stranke, nacije, županije, kantona, entiteta… ti prekobrojni načelnici, ministri, upravitelji i ostali funkcionari dolaze. Bahatost, nesposobnost, rastrošnost, nepotizam, korumpiranost… sve su to odlike svojstvene političarima u napaćenim zemljama Balkana, a Bosna toga ima i barem triput više zahvaljujući svojemu tragično besmislenom teritorijalnom ustroju. Mediji tako javljaju i kako okupljanja i provodi, zabave, derneci, žderačine, krkačine i pijanke u Bosni i Hercegovini u razdoblju kada je to zabranjeno zbog epidemije koronavirusa nisu rijetke niti izolirane pojave, te kako su takve proslave osim u Sarajevu organizirane u Bijeljini i Bosanskom Petrovcu i to pod pokroviteljstvom općinskih čelnika. Na nekima su se našli i ministri, liječnici, folk-pjevač Halid Bešlić, vatrogasci, a bilo je janjetine, pjesme, pića…

– Nakon što su u organizaciji uglednog liječnika Jusufa Šabanovića na “korona zabavi” u ponedjeljak navečer u Sarajevu zatečeni državni ministar Staša Košarac te brojne slavne osobe s estrade predvođene Halidom Bešlićem, pojavili su se dokazi kako se na sličan način “feštalo” i u organizaciji načelnika općine Bosanski Petrovac. Načelnik Dejan Prošić okupio je veće društvo koje je peklo janje na ražnju kršeći mjere zabrane okupljanja a stigli su i načelnik općinskog stožera Civilne zaštite zadužen za koordinaciju borbe protiv koronavirusa te zapovjednik vatrogasne postrojbe – javlja Hina.

I tamo je kao i u Sarajevu za ovu nedopuštenu feštu doznala policija pa je svima, uključujući načelnika, uručila prekršajne prijave što je potvrdio ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin Kljajić.

U Bijeljini je pak koronadernek  veselo društvo okupio u organizaciji predsjednika općinskog parlamenta Slaviše Markovića iz Partije demokratskog progresa (PDP) a došao je i direktor lokalnog zatvora Milenko Gajić iz konkurentskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

“Što je bio povod i u čiju čast se pilo ne znamo, ali znamo da su se tu našli moćnici iz gradskih struktura vlasti i njima bliski ljudi”, komentar je Televizije BN koja je objavila i fotografije s okupljanja.

Ilustracija: sastavni dio derneka

 

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI