Neovisni novinarski portal
18.1.2021.
hadeze / KRONIKA 112
Ilustracija/Izvor:pixabay.com

HDZ-ovac koji je cipelario suprugu po glavi i leđima i polomio joj rebro pred djecom optužen ‘zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede’

Ilustracija/Izvor:pixabay.com

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 40-godišnjeg HDZ-ovca i još uvijek aktualnog “nezavisnog” gradskog vijećnika u Solinu te bivšeg zapovjednika DVD-a Vranjic zbog pokušaja nanošenja teške…zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede svojoj supruzi te zbog dva kaznena djela povrede djetetovih prava, javlja Slobodna Dalmacija. 

Kako se ističe, muškarac je bio u istražnom zatvoru odakle je izašao prije nekoliko dana iako je ODO tražilo produljenje zbog opasnosti od ponavljanja djela. No, izvanraspravno vijeće je odlučilo pustiti ga na slobodu i istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza – javljanje policiji, zabranu približavanja žrtvi i kontaktiranja s njom te udaljenje iz njihovog doma.

– Tereti ga se da je 15. travnja u njihovom stanu, nakon verbalne prepirke sa suprugom koja je sjedila na trosjedu, popeo na trosjed i počeo je udarati nogama po cijelom tijelu. Znao je pri tom, stoji u optužnici, da se dvoje maloljetne djece nalazi u susjednoj sobi i da su budni, a od siline udaraca nesretna se žena zgrčila i pokrila glavu rukama. No, 40-godišnjak je nastavio divljati pa ju je počeo tući s obje noge po glavi i leđima, a cijelo to vrijeme djecu su plakala i dozivala majku. Njegovo divljačko cipelarenje trajalo je pola sata, a prestalo je tek nakon što je nesretna žena počela teško disati. Slomio joj je jedno rebro i nanio više velikih krvnih podljeva po glavi, prsnom košu i nadlaktici. Kad je vidio da njegova žrtva počinje hroptati, prepao se da će žena umrijeti pa je rekao da će nazvati Hitnu pomoć što je i napravio, ali je pretučenoj supruzi naredio da im kaže da je pala niz stepenice. Ona je, ne želeći izazivati daljnji njegov gnjev, to i rekla no, u bolnici su liječnici uvidjelo da ne govori istinu i da ozljede nisu nastale na taj način, pa su pozvali policiju. Iako se u policijskoj prijavi navodilo da ju je tukao alkoholiziran, u optužnici se ne spominje da je bio pod utjecajem alkohola. Odmah nakon što se doznalo o kome se radi, 40-godišnjak je isključen iz HDZ-a, no ostao je vijećnik, ali ne više zastupajući tu stranku nego kao nezavisni – piše Slobodna Dalmacija. 

Ilustracija/Izvor:pixabay.com

Tags: ,

VEZANE VIJESTI