Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
izborište / POLITIKA / šibenik
Franko Vidović, SDP-ov koordinator za 9. izbornu jedinicu i zadarski kandidat za Sabor: HDZ će, zbog brojnih afera, imati problem kako sastaviti liste za Sabor…

Franko Vidović, SDP-ov koordinator za 9. izbornu jedinicu i zadarski kandidat za Sabor:
HDZ će, zbog brojnih afera, imati problem kako sastaviti liste za Sabor…

SDP-ov koordinator za IX izbornu jedinicu, zastupnik 9.saziva Sabora, Šibenčanin Franko Vidović, krenuo je s predizbornom kampanjom iz rodnog Šibenika. Oštro i optimistično. Mogao je i iz Zadra. Jer, i zadarski ŽO SDP-a predložio ga je kao svog kandidata za Sabor ( ?!) Zadarskoj donedavnoj zastupnici Sabini Glasovac unatoč…

Za Vidovića, kako izgleda, HDZ i nije neki konkurent, jer, kako je izjavio na konferenciji za novinare u Šibeniku, ta će stranka imati velikih problema pri sastavljanju lista u 9. i 10. izbornoj jedinici. Jer se za njihovim vodećim ljudima vuku dugi repovi afera.  Vidović je i svoju pressicu naslovio kao “HDZ-ov proizvodni pogon afera”, pa se shodno tomu i referirao na neke najaktualnije.

Prije svega, osvrnuo se na onu s bespravnom gradnjom na otočiću Zmajanu, gdje nikakva gradnja nije dozvoljena, a otok je pod jurisdikcijom Grada Vodice, i gle čuda, u gradu baš nitko pojma nema o tome što se tamo događa. Zanimljivo je da o tome gotovo ništa ne zna ni HDZ-ova dojučerašnja zastupnica i bivša vodička gradonačelnica Branka Juričev Martimnčev, iako je kuća s bazenom niknula na parceli koja je u suvlasništvu njezinog supruga. Ali, “vidjela je zgradu kad je išla tamo na kupanje “, i prijavila nadležnim sužbama, gdje je saznala da se postupak već vodi, spomenuo se “afere Zmajan” Vidović.

-Nevjerojatno mi je- čudio se Vidović- da nitko nije primijetio da se ukrcavaju neki strojevi, nekakav materijal koji je trebalo prebaciti na Zmajan. Tek kad novinari otkriju aferu, kolo se odmota… Ali drago mi je da je moja kolegica primijetila da je tamo nekakva zgrada … ipak je to povezano s vlasništvom njezinog supruga. Pa neka narod zaključi- znakovito će koordinator SDP-a iz svoje matične izborne jedinice.

Sjetio se i Ante Sanadera, HDZ-ovog koordinatora kojeg drži odgovornim za smrt štićenika u Domu za stare i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici, a ispalo je, kaže, da nitko nije kriv. Osim virusa. Pamti ga i po slučaju iz 2006., kad je njegova supruga na parkiralištu pronašla 68 tisuća eura, pa , kao odgovorna građanka, nakon intervencije policije, novac predala, a da nikad nije utvrđeno njegovo porijeklo…

Sanaderovi su snalažljivi ljudi, o čemu svjedoči i slučaj sa zemljištem na Kozjaku, na koji se osvrnuo Vidović.
Ante Sanader je prije 12 godina investirao u zemljište na Kozjaku, vjerojatno s namjerom da spriječi bivšeg vlasnika da, ne daj Bože, blokira izgradnju tunela. Vjerujem, rekao je SDP-ovac, da će gospodin zemljište predati državi, bude li trebalo, po istoj cijeni, ili nižoj, od one po kojoj je kupio. Jer, nevjerojatno je da bi nekto tko Hrvatsku voli koliko je voli Ante Sanader zarađivao na povlaštenim informacijama i špekulaciji sa zemljištem!

Nije Vidović propustio ni osuditi ministra Tomislava Ćorića zbog njegovog jučerašnjeg ispada u duelu s novinarom N1 Hrvojem Krešićem. Novinarima se ne prijeti, ne koristi se podatke iz privatnih razgovora, ma kako da si ih saznao. Ali, to je HDZ-ov stil: kad ti netko postavi pitanje koje ti ne odgovara, zaprijetiš mu nekim saznanjima do kojih si došao na tko zna kakav način…

“Slučaj Pauk” nije htio komentirati jer je u njega involvirano maloljetno dijete, ali nije se mogao odhrvati iskušenju da ipak kaže kako policija šuti o ovom slučaju jer je ” čvrsto u raljama HDZ-a”. No, Pauk je župan, javna osoba i sve što se u vezi s njim događa je javni interes, i ne smije ostati nedorečeno, smatra Vidović.

Vidović, zadarski kandidat za Sabor ( ?! )

Ono o čemu Vidović nije na pressici u Šibeniku govorio, ali bi mogao eventualno kad kao koordinator 9.izborne jedinice posjeti Zadar, jest činjanica da je na iznenađenje, pa i ogorčenje Zadrana, kandidiran od ŽO SDP-a Zadra kao njihov kandidat za Sabor( !? ) Nije to prošlo u tišini, pa je zadarski SDP-ovac Jure Zubčić na Facebooku napisao kako je to nepravda prema kolegici Sabini Glasovac, zadarskoj zastupnici iz 9. saziva Sabora.

-Već dvadeset godina šutimo za dobrobit stranke. A nažalost, pokazalo se da ništa od te dobrobiti nismo dobili. Vidi se to i danas s prijedlozima zadarskog ŽO SDP-a koji je predložio Franka Vidovića iz Šibenika, ali ne i jednu od najaktivnijih saborskih zastupnica u Hrvatskoj, Sabinu Glasovac. Pričati o tome zašto moj prijedlog za gradskog vijećnika Erola Gašija nije prošao, nema smisla. Dovoljno je napisati da nije prošao. Točka. Županijski SDP danas. Šutjeti za dobrobit stranke? Opet? Ovaj put za dobrobit stranke treba govoriti. Jasno i glasno. Točka. Kad su prijedlozi moje stranke protivni interesima mog grada, moja obveza je da govorim- napisao je SDP-ov gradski vijećnik.

Uzgred, spekulira se da bi, kad već nije kandidirana u matičnoj 9. izbornoj jedinici, Sabina Glasovac mogla biti na listi Restart koalicije u 4. jedinici, s obzirom da je porijeklom iz Našica.

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI