Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
narodno zdravlje / vijesti iz boljeg svijeta
Jacinda Ardern, premijerka s megafonom - foto Wikipedia

Vesela Jacinda Ardern:
Novi Zeland je pobjedio u borbi protiv koronavirusa

Jacinda Ardern, premijerka s megafonom - foto Wikipedia

 Možda se i sjećate, pisali smo o nesvakidašnjoj pojavi na svjetskoj političkoj sceni (poveznica), novozelandskoj premijerki Jacindi Ardern: ona je danas veselo izjavila kako je Novi Zeland pobijedio u borbi protiv novog koronavirusa,  javljaju Hina i novozelandski mediji.

-Nema opće i nepotvrđene transmisije (virusa) na Novom Zelandu. Pobijedili smo u ovoj borbi – rekla je premijerka, nakon gotovo pet tjedana raznih ograničenja s kojima su živjeli Novozelanđani.

Na Novom Zelandu je bio proglašen je bio najviši stupanj opasnosti, četvrti, a danas je snižen za jedan stupanj pa će neka poduzeća, restorani koji nude jela za ponijeti, te obrazovne ustanove nastaviti s radom.

Arden je međutim istaknula da se ne može sa sigurnošću znati kada će opasnost od zaraze posve nestati.

-Svi žele ponovno obnoviti socijalne kontakte koji nam svima toliko nedostaju, ali da bi to mogli učiniti s punim povjerenjem, moramo napredovati sporo i oprezno. Neću riskirati da izgubimo ovo što smo postigli na zdravstvenom planu Novozelanđana. Dakle, ako moramo ostati na trećem stupnju opasnosti, tako će i biti – kazala je.

Premijerka Jacinda_Ardern – foto Wikpedia

Novi Zeland je potkraj ožujka proglasio četverotjednu izolaciju, što je značilo zatvaranje granica, poznati ‘ostani doma’ ostanak kod kuće i suspenziju aktivnosti svih trgovina i službi koje nisu prijeko potrebne.

U zemlji je registrirano 1122 slučajeva zaraze novim koronavirusom, a 19 ljudi je umrlo, od ukupno pet milijuna stanovnika. U zadnja 24 sata, zabilježen je samo jedan novi slučaj covida-19.

Ako se želite pobliže upoznati s likom i djelom Jacinde Ardern, ili punim imenom Jacinde Kate Laurell Ardern, predlažemo da bacite oko na naš tekst i dvominutni video (Video za gledanje – Novozelandska premijerka Jacinda Ardern u dvije minute nabraja što su učinili u dvije godine, a zašto bi ‘našima’ trebalo 200 godina)

Svijet, ali i mnoge u Hrvatskoj, u kojoj se mnogima čini nedostižnim i nemogućim da osoba takva profila dospije na vlast, gdje je za dolazak na vlast poželjna nesposobnost, korumpiranost, nepotizam, nebriga za vlastiti narod, sklonost eksploatiranju i privatiziranju javnih dobara,  stranački robotizam itd., obradovala je pojava takve osobe na političkoj pozornici, pa makar i daleko od nas, na udaljenom otoku.

O njezinom konceptu, kojega je najavila pri dolasku na vlast, suočavajući se s tadašnjim golemim socijalnim problemima, slučajevima grozomornog  terorizma (tragedija u Christchurchu), mnoštvom beskućnika, ekološkim zagađenjima, visokom stopom samoubojstava… itd. doznajte više u tekstu: Jacinda Ardern (37), nova premijerka Novog Zelanda – 
Kapitalizam se pokazao izuzetno promašenim).

Čestitamo Novozelanđanima i njihovoj premijerki.

Jacinda Ardern, premijerka s megafonom – foto Wikipedia

 

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI