Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
ekopis
Šetnja po Krki na kompjuteru

Nacionalni park Krka:
Digitalna šetnja po prirodnim krasotama za djecu (i odrasle)

Šetnja po Krki na kompjuteru

Nacionalni park „Krka“ edukaciju najmlađih preselio je na digitalne kanale, javljaju iz te ustanove usljed pošasti epidemije koja je građanima ograničila kretanje. U ovim danima će se djeca (i odrasli) moći šetati ljepotama parka, makar digitalno. Evo njihove digitalne  objave, koju digitalno prenosimo:

Saznajte po čemu je NP „Krka“ poseban i što ga čini drugim najposjećenijim nacionalnim parkom u Hrvatskoj.

Ukoliko još niste imali priliku posjetiti NP „Krka“, naši radoznali junaci Miro, Maša i Dorian rado će vam pomoći da ga pobliže upoznate kroz serijal edukativnih emisija Gle, Krka!, koji je od danas dostupan na YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UC_os_4lWleQDQzunxdjIlRw

Kroz zanimljive edukativne emisije za djecu, vodit će vas simpatični Miro i njegovi radoznali prijatelji Maša i Dorian. Svaka od emisija posvećena je jednoj od tema kroz koju ćete upoznati barem dio bogate prirodne i kulturnopovijesne baštine Parka.

 

Znate li što je to nacionalni park, a što sedra? Koji je jedini sisavac koji može letjeti? Što se krije u Oziđanoj pećini? Mogu li se na Roškom slapu vidjeti vile? Naši simpatični junaci će uz pomoć stručnih djelatnika Nacionalnog parka „Krka“ saznati odgovore na ta i mnoštvo drugih zanimljivih pitanja tijekom šetnje bajkovitim krajolicima Parka u očuvanoj prirodi.

Prva emisija, u trajanju od jednog školskog sata, objedinjuje više nastavnih predmeta i cjelina pa će tako naši najmlađi gledatelji primjenom interdisciplinarnog pristupa te prateći šetnju naših junaka Nacionalnim parkom „Krka“ biti u mogućnosti savladati nova znanja iz područja prirode, kemije, povijesti i geografije iz sigurnosti vlastitog doma https://www.youtube.com/watch?v=oc0byE8MCko.

U svojim redovitim aktivnostima JU „Nacionalni park Krka“ veliku pažnju posvećuje edukaciji, odnosno odgojno-obrazovnoj ulozi zaštićenog područja, a upravo su djeca i mladi najbolji promotori pozitivnih ekoloških poruka i promjena u svojoj užoj i široj zajednici. Svijest o važnosti zaštite okoliša i razvijanje senzibiliteta prema prirodi gradi se od najranijeg doba i zato zajedno krenimo u informativan i zanimljiv obilazak Krkom. Brojni mali čuvari prirode moći će se pohvaliti stečenim znanjem te nam ga pokazati čim Park opet širom otvori svoja vrata.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI