Neovisni novinarski portal
24.10.2020.
glazba je zvonka radost / koncertiranje
Foto: Moja Rijeka

Koronakrizna turneja:
Urban iz turističkog autobusa održao 12 malih nastupa po riječkim kvartovima

Foto: Moja Rijeka

Riječki glazbenik Damir Urban poklonio je jučer svojim sugrađanima u vrijeme epidemije koronavirusa 12 malih nastupa pod prozorima njihovih stanova i kuća. Turneja je trajala cijeli dan, sviralo se u turističkom autobusu koji se zaustavio na 12 lokacija po cijelom gradu, a uz Damira Urbana u busu su svirala samo dvojica od njegove Četvorke, gitarist Luka Toman i basist Sandi Bratonja, jer drugačije ne bi bilo moguće pridržavati se smjernica o držanju fizičke distance.

Foto: Moja Rijeka

Koronakrizna Urbanova turneja počela je prijepodne na Podvežici kod marketa Brodokomerc Nova u ulici Martina Kontuša. Lokacija je kao i sve ostale na kojima su se kasnije tijekom dana održavale svirke u trajanju od po desetak minuta odabrana na način da građani neometano mini koncert mogu pratiti bez napuštanja svojih domova, s prozora i balkona. Bilo je, dakako, i onih koji su se zatekli na ulici i zapjevali zajedno s glazbenicima ili zaplesali u ritmovima Urbanovih uspješnica, no pjevač ih je između pjesama molio da poštuju mjeru fizičke distance, ključnu u borbi protiv sprječavanja zaraze, i da se ne okupljaju na ulici nego da koncert prate iz svojih stanova i kuća. Cjelodnevna mini turneja po riječkim kvartovima iz turističkog autobusa održana je na Urbanovu inicijativu  i uz potporu Grada Rijeke, kao poklon građanima i podrška inicijativi #ostanidoma, a da bi se izbjegla moguća okupljanja trasa i lokacije nisu se unaprijed otkrivali.

Foto: Moja Rijeka

-Godinama vi nama dolazite na koncerte, zahvaljujući vama oni su gotovo uvijek rasprodani, zahvaljujući vama smo mi sretni i ostvareni kao glazbenici. A, danas – ostanite doma i naćulite uši, danas je dan kad mi dolazimo vama, da vam vratimo barem dio duga. Danas mi, na ulicama našega grada, pod vašim prozorima, pod vašim balkonima, sviramo za vas – poručio je Urban svojim sugrađanima uoči turneje, uz zahvalu ljudima iz Grada Rijeke koji su objeručke prihvatili i pomogli mu realizirati, kako je napisao, (su)ludu ideju.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI