Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Bijeg iz izolacije: Jedanaest krokodilčića pobjeglo iz krokodilskog parka

Bijeg iz izolacije:
Jedanaest krokodilčića pobjeglo iz krokodilskog parka


Evo jedne vedre vijesti koja nema (direktne) veze sa sveprisutnim i nezaobilaznim vijestima o koronavirusu, karantenama, propastima svake vrste itd. Ali ima veze sa slobodom. Naime, svjetske informativne agencije, tako i naša Hina, prenose vijest kako je jedanaest krokodilčića, odnonso ‘beba krokodila’, kako se ističe,  pobjeglo kroz rupu u ogradi u australskom krokodilskom parku. Uvijek se nađe neka rupa.

-Dva smo našli, a devet ih je još negdje na slobodi – rekao je jutros volonter koji traga za odbjeglom krokodilskom novorođenčadi,a koji ‘spašava divlje životinje’, kako za sebe misli.

Inače, mladunci morskog krokodila pobjegli su iz parka krokodila Malcolm Douglas u Broomeu u Zapadnoj Australiji, a lokalni živalj je pronašao dvojicu koji su se neuspješno skrili na obližnjoj popularnoj plaži, Cable Beach.

Chris Mitchell, koordinator volonterske organizacije za spašavanje autohtonih životinjskih vrsta u Broomeu, spasio je jednog malog bjegunca nakon što je “primio telefonski poziv gospođe koja je za vrijeme šetnje s obitelji naišla na mladunče krokodila”.

Krookodilski mališan je pogriješio jer se išao malo ohladiti u nekom bazenu, pa je lako zamijećen.

-Plima se povukla, a krokodilčić se samo hladio kraj bazena. Spasili smo ga, provjerili njegovo zdravlje te nazvali službu parka za divlje životinje. Zatim smo mladunče krokodila odnijeli u park krokodila – rekao je  Mitchell za dpa u nedjelju.

Mladunče reptila vjerojatno je staro 2-3 mjeseca, rekao je.

-Oni grizu. Imaju jako oštre zube – obavještava javnost Mitchell.

– Male bebe krokodila često vrebaju druge životinje, poput morskih pasa. Zato su njihove šanse za preživljavanjem na otvorenom prilično male – dodao je Mitchell, koji je i lokalni vijećnik za okrug Broome.

U Zapadnoj Australiji krokodili su zaštićena vrsta.

Park krokodila Malcolm Douglas sada je turističko odredište u kojemu posjetitelji mogu gledati krokodile u izolaciji, a koji se, vele,  hrane sirovom piletinom.

Imaju ih oko 2500.

Odnosno oko 2491 krokodila.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI