Neovisni novinarski portal
28.1.2021.
brejkingnjuz
Embraer Legacy, mlažnjak kakvog je unajmio naše gore list (foto Wikipedia)

Francuska policija vratila privatni mlažnjak kojeg je unajmio hrvatski biznismen kako bi međunarodno društvo iz Londona doveo na lješkarenje u Cannes

Embraer Legacy, mlažnjak kakvog je unajmio naše gore list (foto Wikipedia)

Francuska policija nije dopustila međunarodnoj družini koja je iz Londona doletjela na aerodrom u Marseillesu privatnim mlažnjakom, a kojega je unajmio hrvatski državljanin, da ostanu u Francuskoj i nastave svoj zamišljeni odmor i lješkareje na Azurnoj obali, u Cannesu u iznajmljenoj vili, kako javlja The Guardian. 

-Sedam muškaraca i tri žene stigli su čarter zrakoplovom do zračne luke Marseille-Provence, gdje su ih na aerodromskoj pisti već čekala tri helikoptera kako bi ih transportirali u Cannes, gdje su unajmili luksuznu vilu. Muškarcima, starosti 40-50 godina, i ženama, u dobi od 23 do 25 godina, odbijeno je odobrenje za ulazak u Francusku i policija im je naredila da se vrate u Veliku Britaniju – navode u The Guardianu

“Dolazili su na odmor u Cannes i tri helikoptera čekali su na asfaltu. Obavijestili smo ih da ne smiju ući na nacionalni teritorij, a otišli su četiri sata kasnije – rekao je glasnogovornik granične policije agenciji France-Presse.

“Pokušali su iskoristiti svoje veze i obavili su nekoliko telefonskih poziva”, rekao je izvor novinarima.

Treba zamisliti tu komunikaciju.

-Alo rođo, Makron… jes to ti… Slušaj, zapeli smo ode…? – možda je zvao našijenac francuskog dužnosnika.

– Angela, hilfe… – možda je iskao pomoć Nijemac.

No ništa od toga, odbijeni jetsetteri su uskoro morali napustiti Francusku, a pilotima helikoptera je zapovjeđeno da se vrate u bazu, te su novčano kažnjeni zbog kršenja izvanrednih odredbi o zabrani letova te vrste u vrijeme strogih mjera ograničenja prometa radi epidemije.

Inače, ovaj slučaj s mlažnjakom kojeg je unajmio , kako se ističe, hrvatski biznismen koji se bavi financijama i nekretninama, dogodio se u subotu, ali je javnost o istome doznala tek sinoć.

Evo sad pitanje za znatiželjne, da se malo zabavimo, a možda i za neke koji se bave porijeklima imovine, tokovima novca i slično: tko je taj naš zemljak?

Tko bi mogao biti taj uspješni hrvatski biznismen koji ima dovoljno kuna za unajmiti avion u Londonu da bi ekipu poveo na zabavu u Cannes u uvjetima kada je potrebna propusnica za putovanje iz Splita u Solin, dok se njegova matična država hrva s epidemijom, potresima i posljedicama hrvatske politike koja je nekim hrvatskim biznismenima i njihovim obiteljima omogućila stjecanje enormnih bogatstava, privatnih zrakomlata, kućetina, šuma, otvaranja poduzeća u drugim državama… itd.?

Tko zna, neka javi.

Embraer Legacy, mlažnjak kakvog je unajmio naše gore list (foto Wikipedia)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI