Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
GOSPODARSTVO
Ilustracija: digitalni vrt iz online igrice

Bruxelles otkrio:
Samo dva posto poticaja za ekološku poljoprivredu opravdano, Hrvatska mora vratiti tri milijarde kuna

Ilustracija: digitalni vrt iz online igrice

Prema pisanju subotnjeg izdanja Večernjeg lista, kontrola iz Bruxellesa je utvrdila da je samo dva posto poticaja isplaćenih za ekološku poljoprivredu u Hrvatskoj opravdano, dok će se svih ostalih oko tri milijarde kuna morati vratiti Europskoj uniji.

Tu je informaciju Večernjaku otkrio Antun Vrakić, član predsjedništva Hrvatske poljoprivredne komore i vlasnik poljoprivrednog obrta Agro-palm, rekavši ujedno da je Hrvatska u proizvodnju hrane pala ispod 40 posto dostatnosti i da se u krizi već sada pojavljuju razni nakupci i prekupci te da agrarnu politiku kod nas vode interesne skupine.

-Dižu se poticaji na puste njive na kojima nitko ništa ne proizvodi. Kontrola iz Bruxellesa utvrdila je da je samo dva posto poticaja isplaćenih za ekološku poljoprivredu opravdano. I sad traže da se novac vrati za tri godine unatrag, milijardu kuna po godini. Prijedlog je da taj povrat snosimo solidarno, ali to ne dolazi u obzir – rekao je Vrkić Večernjem listu i zaključio da smo nekada imali ratne, a da ćemo sada imati koronaprofitere.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI