Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
Kvizologija
Na mlađima kviz ostaje: U Azimutu superfinale kviz lige šibenskih srednjih škola

Na mlađima kviz ostaje:
U Azimutu superfinale kviz lige šibenskih srednjih škola

 Na mladima kviz ostaje. Kviz liga srednjih škola za sezonu 2019./2020., u organizaciji Kviz udruge Šibenik došla je kraju. Finale natjecanja šibenskih srednjoškolaca održat će se 6. ožujka 2020. godine od 20 sati u klubu Azimut. U uzbudljivoj završnici natjecanje u finalu izborile su 4 ekipe: Inkvizitori i Lovci iz Gimnazije Antuna Vrančića, Inglorious Bastards iz Medicinske škole i Sirotinje iz Ekonomske škole.

-Iako su finale izborile samo 4 najbolje ekipe, kviz je predviđen za svih 15 timova koji su sudjelovali u dosadašnjem natjecanju. Predviđena je kratka zakuska u organizaciji Turističke škole Šibenik, druženje učenika, školskih djelatnika i članova udruge te dodjela zahvalnica školama sudionicama i priznanica mentorima koji su bodrili svoje timove. Na samom kraju dodijeliti će se nagrade. Pobjednika će proglasiti župan Šibensko-kninske županije g. Goran Pauk, a osvajačima će biti uručen pehar koji ostaje u trajnom vlasništvu škole, a izradio ga je svestrani šibenski umjetnik Mario Juras – Lulaskaže koordinator natjecanja, profesor Krešimir Škugor iz Kviz udruge Šibenik.

U vremenima prevladavujuće desocijalizacije i manjka ne-virtualnoog druženja mlađih školskih generacija, manifestacija poput ove koju je  priredio KUŠ je zbiljsko i vrijedno osvježenje i dostignuće. Prva godina projekta koji je ujedinio sve šibenske srednje škole u jedinstvenoj vannastavnoj aktivnosti – zabavi i znanju, doista je za najveću pohvalu.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI