Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
časni ljudi
Foto: Makarun

Kontra koronakrizi:
Splitski restoran Makarun počinje s dostavom besplatnih toplih obroka

Foto: Makarun

Splitski restoran Makarun od danas počinje s dostavom besplatne hrane za sve Splićanke i Splićane koji si u ovim teškim i odgovornim vremenima ne mogu priuštiti topli obrok, posebno onima starijim od 65 godina i samcima.

Umjesto kuknjave zbog zatvaranja restorana i neizvjesne budućnosti, u Makarunu su na koronakrizu odgovorili onako kako najbolje znaju – kuhanjem i dijeljenjem hrane. Hranu iz splitskog restorana dostavljat će njegovi konobari, a vlasnik Jurica Farac kaže u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kako će biti odvojeni od kuhinje, da će se strogo poštovati zaštitne mjere, da su nabavili dovoljan broj maski, jednokratnih rukavica i dezinfekcijskih sredstava  i da je dostava organizirana  prema najvišim higijenskim standardima. Kaže i da su organizirali dva tima konobara koji će građanima pred vratima ostavljati hranu, ponosan na osoblje svog restorana, njih ukupno 12, što su odmah pristali sudjelovati i očekuje da će biti u mogućnosti podijeliti dnevno oko 150 obroka, ukupno prema zalihama oko 2500.

U ponudi su dva jela – makaruni sa šugom od mesa i vegetarijanski makaruni sa šalšom od poma, a narudžbe se zaprimaju preko njihove stranice makarun.com svakodnevno od ponedjeljka do petka do 11 sati, dogodi li se da uslijed preopterećenosti ili iz nekog drugog razloga stranica ne bude funkcionalna narudžbe se mogu slati na adresu narudzbe@makarun.com. Dovoljno je upisati naziv jela, ime i prezime, adresu, broj telefona i godine. Iz restorana poručuju svima da ako znaju nekoga kome bi trebao topli obrok da ga obavijeste , a jutros javljaju da mnogi Splićanke i Splićani već naručuju za svoje susjede i nude svoju pomoć bilo da je riječ o namirnicama, uslugama prijevoza ili kuhanja.

-Uspješni smo, imamo zalihe robe i ovo je najmanje što smo mogli napravit. Znate, ne bi moga podnit da su meni frižideri puni, a da su okolo ljudi gladni – rekao je Slobodnoj Jurica Farac,  zbog čega se odlučio za hvalevrijednu akciju nazvanu ‘Makarun šalji dalje’, koja je ujedno i poziv drugim ugostiteljima da se i oni uključe i formiraju svojevrsni lanac dobrote.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI