Neovisni novinarski portal
27.1.2021.
eu projekti
Dodjela diploma...

‘Iskoristi priliku’:
Završile aktivnosti naobrazbe i jačanja kompetencija marginaliziranih skupina

Dodjela diploma...

-“Iskoristi priliku!” je projekt koji je dugotrajno nezaposlenim osobama pružio priliku za stjecanjem novih znanja i vještina na području poljoprivrednih zanimanja s naglaskom na ekološke metode i principe. Ovih dana su dodjeljene posljednje diplome u sklopu provedbe verificiranih programa obrazovanja odraslih. Kroz projekt smo obrazovali vinare/ke, vinogradare/ke, voćare/ke i vrtlare/ice. Program je uspješno završilo 23 polaznika/ca, te nekolicina njih će koristiti dobivena znanja i vještine za pokretanje Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, a ostali će koristiti diplome za zaposlenje u okviru zanimanja kojeg su stekli. – javljaju iz splitske udruge Zdravi grad.

Projekt je okončan prije izvanredne situacije s koronavirusom, pa su se polaznici mogli opušteno fotografirati i bez međusobne udaljenosti od dva metra (fotografija ispod).

Dodjela diploma…

-Marginaliziranu skupinu smo također uspješno osnažili uključivši ih u edukacije za razvoj mekih vještina. 24 polaznika smo uključili u program sljedećih edukacija: Komunikacijske i prezentacijske vještine, Timski rad, Samovođenje, Upravljanje konfliktom, Kreativnost,  Zdrav način života i Osnove poduzetništva; te osnažili njihove kompetencije za pronalazak posla ili samozapošljavanje. Sretno svima, nadamo se kako će iskoritili priliku te na najbolji mogući način postati aktivan i produktivan dio – ističu u udruzi Zdravi grad. 

Dodjela diploma…

Početkom prošle godine je u okviru projekta ” Iskoristi priliku! ” započeo edukativni program za zanimanja: vinar, vinogradar, vrtlar i voćar. Nakon što su polaznici odslušali teoretski dio programa, odradili su i praktični dio nastave na poljoprivrednim gospodarstvima kninske okolice.

Cilj tog projekta, kako smo izvještavali više puta, pa i u tekstu Bez posla si? Zgrabi priliku – Besplatno postani voćar, vinar, vrtlar, vinogradar… i putuj u Bavarsku je reintegracija marginaliziranih skupina, dugoročno nezaposlenih i korisnika zajamčene minimalne naknade, u društvo, dajući im priliku dobiti nova znanja i svjedodžbe koje će im pomoći naći novo zaposlenje. Neki polaznici su se zaposlili, a ostali su se aktivirali na druge načine što je odličan pokazatelj uspješnosti provedbe projekta, kažu udruzi Zdravi grad.

Iskoristi priliku

Iskoristi priliku

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI