Neovisni novinarski portal
27.10.2020.
HRVATSKA
Ilustracija (fotoWikimedia Commons/Tris)

Od ponedjeljka nema nastave u školskim ustanovama

Ilustracija (fotoWikimedia Commons/Tris)

Od ponedjeljka zbog koronavirusa u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, a obustava traje dva tjedna, objavio je  danas  predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Od ponedjeljka nema nastave na razdoblje od dva tjedna i u osnovnim i srednjim školama te fakultetima”, kazao je premijer Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i ministrima u vezi situacije s koronavirusom.

Kazao je da će se primijeniti model po kojemu će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole pratiti nastavu putem posebnih emisija na HRT-u i Sportske televizije, a za više razrede organizirat će se nastava online.

Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca o kojoj nema tko brinuti, ali nastava se obustavlja na dva tjedna. Isti režim je i za fakultete i za vrtiće, ali za vrtiće se konačna odluka donosi na lokalnoj razini, jer su u njihovoj nadležnosti.

Ministrica Blaženka Divjak će sutra imati virtualnu učinicu sa svim ravnateljima svih škola u Hrvatskoj, te ćemo materijale proslijediti svim školama. Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu. Djeca koja u početku neće imati mogućnost da o njima netko može brinuti, također mogu doći u školu, no nastava kao takva kakva je sada normalna, na dva će tjedna biti zaustavljena, da imamo što manje rizika od zaraze, rekao je Plenković, dodavši da će Divjak poslati cirkularno pismo školama.

Dodao je i da će za sve koji nemaju mogućnost zbrinuti djecu tijekom razdoblja u kojem nema nastave u školama, sve biti osigurano.

Ilustracija (fotoWikimedia Commons/Tris)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI