Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Putin, Kung-fu Panda, Šrek, Ninje kornjače i drugi u Otoku mašte – ruskom Disneylandu na koji je potrošeno1,5 milijardi dolara

Putin, Kung-fu Panda, Šrek, Ninje kornjače i drugi u Otoku mašte – ruskom Disneylandu na koji je potrošeno1,5 milijardi dolara

Otok mašte ili na ruskom jeziku Ostrov Mečty novi je golemi zabavni park u južnoj Moskvi koji se otvara 29. veljače. Ruski Disneyland, kako ga već nazivaju, obišao je danas i predsjednik Rusije Vladimir Putin. Prema gradonačelniku Moskve Sergeju Sobyaninu , to će biti najveći zatvoreni zabavni park ne samo u Rusiji, već i u cijelom svijetu.

Površina parka je oko će 300 tisuća četvornih metara, a nalikuje dvorcu, ima 10 tematskih područja  i 29 jedinstvenih atrakcija s mnogim vožnjama, kao i pješačkim tržnicama s fontanama i biciklističkim stazama. Kompleks će uključivati ​​ne samo uređeni park, već i koncertnu dvoranu, kino, hotel, dječju školu jedrenja, restorane i trgovine.

U te svrhe je navodno potrošeno 1,5 milijardi dolara.

Po riječima Sobjanina, “Otok mašte” izgrađen je za tri godine na mjestu na kojem je ranije bila tvornica automobila Lihačov.

Više od polovine tematske zone činit će junaci ruskih i sovjetskih animiranih filmova, ali će biti zastupljeni i likovi iz stranih: Šrek, Kung Fu Panda, junaci “Madagaskara” i drugi.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI