Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
POLITIKA
Obiteljska kuća zastupnika Hrasta, Hrvoja Zekanovića, išarana kukastim križem i ustaškim “U”

Obiteljska kuća zastupnika Hrasta, Hrvoja Zekanovića, išarana kukastim križem i ustaškim “U”

-Skandal!!! Jutros mi je u Šibeniku napadnuta OBITELJSKA kuća u kojoj živim sa suprugom, majkom i tri kćeri. Hrvate se pokušava zaplašiti u njihovoj državi Hrvatskoj, e neće proći! Dijelite da cijela Hrvatska zna!

Napisao je to jutros na Facebooku saborski zastupnik Hrasta, Hrvoje Zekanović, očigledno ogorčen onim što je zatekao na fasadi svoje kuće jutros kad se vraćao iz trgovine. Kuća je, naime,  “ukrašena” kukastim križem i ustaškim”U”…

Zastupnik je devastaciju odmah prijavio policiji koja je potom žurno izašla na očevid. Sam Zekanović doživio je ovaj incident kao izravnu prijetnju izabranom hrvatskom  zastupniku.

Obiteljska kuća “suvereniste” Zekanovića u šibenskom Varošu, išarana je fašističkim simbolima oko 9,30 sati, a kako je izjavio sam zastupnik jutros u razgovoru s policajcima, “boja se još cijedila na vratima” kad se jutros vratio iz trgovine i ugledao grafite na fasadi.

-Ovo je moja obiteljska kuća u kojoj živim sa suprugom, tri kćeri i majkom. Definitivno se radi o napadu na izabranog hrvatskog zastupnika u Hrvatski sabor, što je jedan ozbiljan presedan. Ja zapravo ne znam da je u 30 godina hrvatske države bilo ovakvih slučajeva, da se nekom zastupniku na ovaj način prijeti i da mu se uništava imovina-  izjavio je Zekanović, a prenosi Hina. Navodno mu je majci pozlilo kad je vidjela grafite na ulaznim vratima kuće.

-Nikome nije svejedno, no posebno mojoj majci koja ima 80 godina. Ona tu živi cijeli život. Ovo je jako loš presedan za Šibenik i za Hrvatsku. Zanima me hoće li biti reakcije svih onih koji su se digli na zadnje noge kada je Milorad Pupovac pogođen limunom, što sam osobno osudio. Zanima me hoće li ova priča biti zaboravljena poput svastike na Poljudu- kazao je revoltirani Zekanović.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI