Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
nije satira / POLITIKA
Mostarci na karnevalu spalili lutku književnice Martine Mlinarević: Ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovački maloumnici mogu džabe napraviti….

Mostarci na karnevalu spalili lutku književnice Martine Mlinarević:
Ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovački maloumnici mogu džabe napraviti….

Mostarski organizatori karnevala zbilja su se proslavili svojim Krnjom, valjda u želji da nadmaše već viđeno u “matici”. Na pokladnoj su završnici spalili ni manje ni više nego književnicu- Krnju u liku Martine Mlinarević Sopta, koja je i BiH ambasadorica u Češkoj. (Ne)časni sud, na čelu sa “sudskim( karnevalskim) vijećem”, u mostarskom naselju Centar 2, prenosi portal klix.ba, obrazložio je presudu krivcu – “Bukači Huzurpatoru” , kako su ga nazvali, proglašavajući ga odgovornim za sve nedaće koje su pogodile puk mostarski.

Šef pokladne završnice, Božidar Puljić, branio je ovaj nimalo smiješni, ni satirični čin ,tvrdnjom kako nije spaljivan lik i djelo književnice i ambasadorice Martine Mlinarević kao osobe ( ?!) nego “kao pojave koja je vezana za nju”. Navodno je to čak, ako je vjerovati Puljiću, inicijalna zamisao Univerziteta u Banjaluci, Univerziteta u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru, koji su bili prvi u osudi njezinog imenovanja veleposlanicom, unatoč tome što nema fakultetsku diplomu.

Zbilja, učena inicijativa, dostojna sveučilišta !!!

Njihova Krnju su, objasnio je Puljić, inspirirala dva djela književnice Mlinarević, Bukača i Huzur, pa su ovogodišnjeg krivca nazvali “Bukača Huzurpator” i bacili na lomaču.
Za organizatore, koji se pozivaju na dva destljeća karnevalske tradicije u Mostaru, je to tek satira, a dosad su, kažu, spalili i gradonačelnika i predsjednika vlade, i brojne druge kao Krnju koji je simbolizirao sve loše što se događalo te godine, nikad kao konkretne osobe. Lani je tako u Čapljini na maškarama bio spaljen lik trenutnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušava neutralizirati opakost pokladnih poruka Puljić.

Na mostarsko spaljivanje, Martina Mlinarević je reagirala kratkom objavom na Facebooku:
Kad mislis da si vidio sve…i dozivio sve.
U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo sto je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina.
Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovacki maloumnici mogu dzabe napraviti.
Fala braco !
Ps. Bukacu mozete kupiti u Buybooku i svim boljim knjizarama!

Foto: Klix.ba
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI