Neovisni novinarski portal
23.1.2021.
nije satira / ŠALJIVI KUTAK
Ilustracija: nekadašnji predizborni plakat HDZ-a

A. Plenković (HDZ):
HDZ mora biti predvodnik u iskorijenjivanju korupcije i borbi protiv kriminala (nije satira)

Ilustracija: nekadašnji predizborni plakat HDZ-a

S obzirom na obilje materijala kojime nas svakodnevno zatrpavaju političari svojim izjavama i umotovorinama, nije lako odabrati što objaviti u našoj rubrici Šaljivi kutak. Ipak, odlučili smo se na izjavu Andreja Plenkovića, predsjednika stranke HDZ, a koji je na sinoćnjem stranačkom skupu  u Zagrebu, odnosno 30. obljetnici Prvog općeg sabora HDZ-a, kako to oni zovu, izjavio kako ‘HDZ mora biti predvodnik u iskorijenjivanju korupcije.’  

Kako javlja HINA, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak kako ta stranka mora biti predvodnik u iskorjenjivanju korupcije jer je to jedino jamstvo da Hrvatska bude uspješna i razvijena država.

“To je izrazito važno i ono što naši ljudi očekuju, žele da se iskorijeni korupcija, da se borimo protiv kriminala. Tu HDZ mora i treba biti predvodnik, to je jedino jamstvo da budemo uspješna i razvijena država upravo onakva kakvu su sanjali naši utemeljitelji i svi oni koji su dali najviše za Hrvatsku, a to su hrvatski branitelji”, rekao je Plenković (HDZ).

Bilo je tu još veleumnih izjava, pa je ustvrdio i kako je hrvatsko pitanje u budućnosti demografska revitalizacija, veća društvena solidarnost, gospodarski razvoj, praćenje trendova četvrte industrijske revolucije, ulaganje u obrazovanje i znanost, ulaganje u mlade te njegovanje obiteljskih vrijednosti.

Ulaganje u mlade? One u Irskoj?

Ulaganje u obrazovanje? U školama bez suvremenih nastavnih pomagala, s, toaletnog papira i tople vode, u obrazovnom sustavu koji uključuje metodologiju obrazovanja iz srednjeg vijeka?

Na koncu, Plenković je svojim podanicima i javnosti poručio i što su to temelji Hrvatske.

Kao temelje koji su vezani za Hrvatsku naveo je vrijednosti Domovinskog rata, dignitet hrvatskih branitelja te jačanje hrvatske vojske i policije, javlja HINA.

Objasnio je i kako je HDZ ‘državotvoran, domoljuban i narodnjački‘.

Valjda nije mislio na narodnjačke klubove.

-HDZ stoji upravo tamo gdje treba biti, državotvoran, domoljuban, narodnjački, demokršćanski, poštujući sve humanističke univerzalne vrijednosti i štiteći nacionalni interes”, istaknuo je Plenković (HDZ).

Ilustracija: nekadašnji predizborni plakat HDZ-a

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI