Neovisni novinarski portal
23.1.2021.
GOSPODARSTVO / GRAĐANI
Zavarite besplatno za bolje sutra: Gratis osposobljavanje (za zavarivače) za dugotrajno nezaposlene

Zavarite besplatno za bolje sutra:
Gratis osposobljavanje (za zavarivače) za dugotrajno nezaposlene

Uvjeti za polaznike programa su da kandidat mora imati završenu minimalno osnovnu školu, pa se mogu prijaviti i npr. nezaposleni profesori filozofije ili doktori ekonomije bez posla.

Za sve nezaposlene koji se svrstavaju kategoriju tzv. nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina, one koji zbog manjka posla  ‘teško spajaju kraj s krajem’: besplatno se osposobite za zavarivača. Varite besplatno u sklopu projekta „Znanjem do zaposlenja“ kojime se tijekom veljače započinje program osposobljavanja za zanimanje zavarivač REL postupkom.

Inače kratica REL znači ručno elektrolučno zavarivanje ili preciznije ručno elektrolučno zavarivanje obloženom elektrodom. 

Nositelj projekta je Udruga „Prospero“ iz Gračaca dok su partneri Ekološka udruga „Krka“ Knin (inače pokretači brtojni sličnih korisnh projekata) i Ekološka udruga „Zrmanja“. 

Uvjeti za polaznike programa su da kandidat mora imati završenu minimalno osnovnu školu, pa se mogu prijaviti i npr. nezaposleni profesori filozofije ili doktori ekonomije bez posla.

‘Zavarimo zajedno’‘ ili ‘Zavarite za bolje sutra’… mogli bi biti neki od slogana ovog zanimljivog projekta.

– Polaznici moraju pripadati kategoriji nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina i to: nezaposleni uključujući dugotrajno nezaposlene,  žene, hrvatski branitelji, članovi obitelji stradalnika Domovinskog rata, djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida, djeca dragovoljaca Domovinskog rata, osobe sa invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina, mladi i osobe starije od 50 godina te pripadnici ostalih ranjivih skupina. -Sva predavanja će se održati u Gračacu, a putni troškovi će biti pokriveni u cijelosti.Nakon završetka osposobljavanja u trajanju od 187 sati polaznici će dobiti diplomu koju upisuju u e-radnju knjižicu – kažu organizatori.

Za više informacija ovim putem molimo sve zainteresirane da nas za kontaktiraju na broj 022/664-608, u Ekološkoj udruzi Krka Knin, ističe se. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, ukupna vrijednost projekta za zavarivanje 976.550,00 kuna.

Ilustracija varenja (foto Britannica)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI