Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
KRONIKA 112
Vojni helikopter se srušio u more između Zablaća i otoka Zlarina

Vojni helikopter se srušio u more između Zablaća i otoka Zlarina

Vojni helikopter se srušio nešto poslije 11 sati u more između otoka Zlarina i Zablaća kod Šibenika.  Što je s posadom letjelice zasad nema informacija.

“Obavještavamo vas da je u Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter.

Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba,  vatrogasci i sve druge nadležne službe.

Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, objavila je policija.

MORH je potvrdio kako je riječ  o vojnom helikopteru.

“U području otoka Zlarina i Zlaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljka 27. siječnja 2020. u 10,30 sati.

Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade. Pravovremeno ćemo izvijestiti javnost o detaljima”, objavio je MORH.

Riječ je o helikopterima koji su odnedavno u sastavu MORH-a, a Hrvatska vojska dobila ih je na poklon od SAD-a.

Ilustracija: Foto: MORH/V. Milovac

 

 


VEZANE VIJESTI